cache/resized/c8daabcd1afaed9492298de95a64b059.jpg
DIASPORA
Domeniul Educație a fost desemnat drept prioritar pentru activitatea din acest an a Departamentului pentru Românii de
cache/resized/14538bbc3e9e3f6cd868915ef4e9f1f2.jpg
DIASPORA
Asociațiile, organizațiile, fundațiile românilor de pretutindeni au un rol extrem de important în gestionarea
cache/resized/28dff1ef04531d0c7d983fbfe7cc10e1.jpg
DIASPORA
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) invită la dialog specialiști în domeniul educației, cadre didactice
cache/resized/92f5050e6f2cf03ec085908d2ff9f23f.jpg
EVENIMENTE
Filmul, regizat și produs de Ștefan Mandachi, prezintă imaginea unei Românii clădită din promisiuni deșarte, a unei
cache/resized/3608ea5d3195a0188533481019c0b425.jpg
INTERVIU
Interview with Professor Renato Cristin Motto: “Today, communism, is treated with superficiality of analysis
cache/resized/21d0ce1f8fa5a735ea0b1d1c0dcb1090.jpg
UCRAINA
Anul 2020 este cel mai prost an pentru viticultură și vinificație! Așa consideră viticultorii din Transcarpatia,
cache/resized/87a20794aaa053461329bfb468cda1a4.jpg
DIASPORA
SUA și România anunță acordul inițial de cooperare pentru proiectele de energie nucleară Cernavodă și sectorul energiei
cache/resized/c29e8b478b7d9b6aab77f5a261f65384.jpg
CHISINAU
Prim-ministrul Ion Chicu a avut o discuție cu șeful oficiului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Republica Moldova,
cache/resized/bbf7f3fbdca578ab58b8b19737fe1638.jpg
DIASPORA
Domeniul prioritar al acestui an, la Departamentul pentru românii de pretutindeni (DRP) este Educația, ca principal
cache/resized/466f4dd6adc287715e5238bfed20e11e.jpg
DIASPORA
Scoala Arthis din Belgia, a lansat noul an școlar 2020-2021, în limba româna, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4
robghrcsenfrdeelhuitptrusresuk
Mihai Firică Scris de  Iul 04, 2016 - 2117 Views

În slujba Ţării. O misiune asumată de 150 de ani de către Casa Regală a României

Încrederea românilor în Majestatea Sa Regele Mihai I, în Casa Regală şi Monarhia Constituţională a crescut an de an. Un efect al numeroaselor activităţi, susţinute printr-un efort uriaş şi o organizare exemplară. Familia Regală a devenit depozitara speranţei românilor de care se leagă reaşezarea pe făgaşul normalităţii, într-un spaţiu european al unităţii în diversitate şi al păstrării tradiţiilor naţionale.

În ciuda dificultăţilor materiale şi a unei echipe deloc numeroase, agenda de activităţi a Casei Regale a fost din ce în ce mai complexă. De la reuniuni cu participare internaţională a unor personalităţi inacsesibile chiar şi diplomaţilor români până la vizite în cele mai izolate localităţi, de la ceremonii în marile capitale ale lumii la care au acces doar membrii Familiei Regale a României sau acţiuni caritabile pentru ajutorarea celor aflaţi în nevoi sunt ipostaze în care Casa Regală este prezentă. Figura Majestăţii sale Regele Mihai I al României a devenit un simbol al Naţiunii solidare sub semnul Coroanei. Prin contrapunere, este o demonstraţie în sine că republica nu-şi are locul în România şi că şi-a epuizat capacitatea de a fi în slujba cetăţenilor.

Reinstaurarea Monarhiei constituţionale trebuie înfăptuită cât mai repede pentru ca România să aibă o şansă la dezvoltare prin revenirea la adevărul istoric. Ar fi un act de reconectare cu tradiţia statală românească şi o sincronizare cu Europa în care monarhiile aduc stabilitate şi progres constant. Puţine instituţii publice îşi pot compara realizările anuale, cu promovarea valorilor autentice şi tradiţionale în Ţară şi pretutindeni, precum şi o agende de evenimente zilnice precum ale Casei Regale. Palatul Elisabeta a devenit un centru de spiritualitate în care se sincronizează excelenţa în cultură, economie, ştiinţă, diplomaţie şi educaţie din toate zonele României, cu invitaţi care cunosc Ţara aşa cum se află în inimile noastre. Nu de puţine ori mi-a fost dat să aud la evenimente organizate la Palatul Elisabeta din generozitatea Casei Regale o remarcă pe care aş vrea să devină valabilă în orice colţ al patriei: „Aceasta-i România!”

Căile prin care monarhiştii văd împlinirea ţelului de reinstaure a Monarhiei sunt câteodată diferite. Cu tristeţe, constat încercări furibunde, inexplicabile şi, sper, fără efect venite dinspre persoane fie manipulate, fie de rea-intenţie prin care se încearcă otrăvirea spaţiului public şi slăbirea încrederii în Familia Regală. Sper din toată inima ca atacurile absurde la adresa membrilor Familiei Regale să înceteze acum, după ce spaima că are cineva are interes ca “să fie vândută Casa Regală” a fost risipită. Excelente articole scrise de Ioan Luca Vlad, Alexandru Muraru şi Claudiu Copăcean, precum şi seria de materiale găzduite de revistele „Timpul” şi „Sinteza” aduc necesare clarificări pentru a nu mai fi posibilă alimentarea şi întreţinerea confuziei prin interpretări eronate sau dezinformări atent ticluite în penumbra unor frustrări ori veleităţi târzii.

Puterea exemplului de eficienţă, echilibru şi promovarea valorilor autentice au arătat românilor că încrederea lor în Casa Regală a României şi în Monarhie susţine pe deplin speranţa în redresarea Ţării. Dezamăgirea produsă de politicieni inabili în utilizarea resurselor publice pentru prosperitatea cetăţenilor sau corupţia endemică din administraţie apasă pe umerii românilor. Nu de puţine ori evenimente publice în care există o alăturare întâmplătoare, în care politicieni certaţi cu legea sunt încă în postura de a reprezenta comunităţi, se răsfrâng asupra imaginii Casei Regale. Însă cine înţelege că doar comunităţii i se acordă respect şi nu respectivilor politicieni îşi va păstra credinţa în necesitatea prezenţei Casei Regale cât mai mult posibil în toate localităţile României indiferent de dificultăţi. Angajamentele publice asumate constant de către membrii Familiei Regale au adus un beneficiu enorm României, în ciuda greutăţilor artificiale construite de către anumiţi reprezentanţi ai autorităţilor pe scuza că nu se încadrează colaborarea în “cadrul legislativ”. Majestatea Sa Regele a slujit România în demersul de accedere în structurile NATO şi nu republica, pentru a mă opri doar la acest exemplu, neavând dorinţa de a polemiza inutil cu cei care ard de nerăbdare a târî în mocirlă un simbol sfânt al românilor.

Realitatea impune ca statul român să primească suportul Casei Regale într-un moment de derută a instituţiilor şi a politicienilor, iar recunoaşterea rolului istoric şi de viitor al monarhiei constituţilonale pentru România trebuie primit cu încredere şi implicare în slujirea Ţării. În slujba Ţării. O misiune asumată de 150 de ani de către Casa Regală a României.

Etichetat cu
Mihai Firică

„Am considerat întotdeauna că patriotismul trebuie demonstrat prin fapte concrete”

Website firica.blogspot.ro/
   Ministerbannernou1240x156v4

 

 

RECOMANDATE

Contact Info.

  • Jurnal Românesc este în slujba românilor de pretutindeni. Așteptăm sugestiile, informațiile și problemele dumneavoastră la adresele portalului.
  • Drobeta Turnu Severin.
  • +40 728 317685
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…