„În contextul situației umanitare dramatice, de o gravitate fără precedent, a celor peste patru milioane de refugiați din Siria, care solicită sprijinul statelor moderne europene pentru a li se oferi un nou sens în viață, deputatul Ștefan Burlacu îi solicită Preşedintelui României, domnului Klaus Werner Iohannis, convocarea urgentă a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru a analiza această situație. Mai mult, tot CSAT este forul de conducere îndreptățit să emită un punct de vedere avizat asupra numărului de refugiați sirieni pe care îl poate gestiona România", se arată într-un comunicat de presă transmis de deputatul Ștefan Burlacu, liderul Grupului Parlamentar Democrat și Popular din Camera Deputaților.
Criza umanitară generată în ultima perioadă de afluxul fără precedent de refugiați din Siria pune la grea încercare Europa. Pe de o parte, țări mici și incapabile să primească atât de mulți refugiați, precum Macedonia și Serbia, au pus propriile autorități în stare de alerta, iar pe de altă parte, țări mult mai bogate din vestul Europei, precum Germania, spre care se îndreaptă refugiații, se văd copleșite de numărul impresionant al acestora. Un deputat român, Ștefan Burlacu, cere convocarea CSAT, pentru a se vedea ce poate face România dacă va fi și ea copleșită de refugiații sirieni.
Criză fără precedent, datorită numărului impresionant de refugiați
Numai sâmbătă, 22 august 2015, paza de coasta italiana a coordonat salvarea a 4.400 de refugiați în Marea Mediterană, iar duminica, 23 august 2015, mii de refugiați au trecut prin Macedonia și Serbia în Europa de Vest, autoritățile elene fiind complet depășite de afluxul de refugiați sirieni pe insula Kos.
HotNews scrie că peste 7.000 de imigranți au ajuns în Serbia în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce au trecut prin Macedonia, în timp ce Federația Internațională a Crucii Roșii se așteaptă la o „creștere dramatică" a numărului lor.
În Germania, care se confruntă cu un aflux fără precedent de solicitanți de azil, al căror număr ar putea ajunge la 800.000 în 2015, vicecancelarul Sigmar Gabriel a spus că gestionarea acestei crize este „cea mai mare provocare de la reunificarea Germaniei" – mai scrie HotNews.
Articole recente - Romeo Crîșmaru
- Exploring the Potential of Carbon Materials; Interview with Dr. Conchi Ania
- Departamentul pentru Românii de Pretutindeni lansează Sesiunea de finanțare nerambursabilă 2025
- Servicii digitale inteligente pentru românii de pretutindeni
- Noi perspective asupra Holocaustului: cazul Transnistriei
- „Genii ale culturii române” la Panciu
Lasă un comentariu
Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.