cache/resized/863e589a84fa972ba5b8b3d038a3f89d.jpg
CHISINAU
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă: Guvernul României reafirmă sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova în parcursul
cache/resized/fc60c47bb8bf63641c0143e256837b3d.jpg
EVENIMENTE
Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a avut prima întâlnire de lucru privind organizarea
cache/resized/4d54ad6952b949c8ffd4a545d20334aa.jpg
DIASPORA
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) lansează astăzi, 28 februarie, Sesiunea de finanțare nerambursabilă
cache/resized/6935866696949f0a43ba3ccbfe003a63.jpg
KLADOVO
Satele Novi Sip, Davidovaț (Gegeraț) Kladușnița, din în comuna Kladovo pe malul sârbesc a Dunării prin care trece
cache/resized/83f604454422ed5000d4649ce706dda4.jpg
DIASPORA
Comunitatea românească din Franța a fost punctul principal de pe agenda vizitei de lucru pe care o delegație a
cache/resized/eb911105c4a8700ad176e16a9ecbd7a6.jpg
DIASPORA
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a derulat pe parcursul anului 2022 o serie de programe și acțiuni
cache/resized/b84486206cc695356f23d632930882dd.jpg
DIASPORA
Sărbători de poveste, alături de cei dragi și cu sufletele pline de dragoste și speranță!
cache/resized/1f1080ea311d9838e03e061229bef294.jpg
VELIKO GRADISTE
Duminică, 11 de decembrie 2022, la Veliko Gradiște , orașul de la malul Dunării, reprezentanți ai Departamentului
cache/resized/3335863f9b6bcc110ee3b15854a58d06.jpg
DIASPORA
Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Londra. Secretarul de stat al Departamentului pentru românii de
cache/resized/4b7be42aba70b56099adc576f6b5254e.jpg
UCRAINA
Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe al României, i-a reamintit omologului său ucrainean, Dmîtro Kuleba, aflat
robghrcsenfrdeelhuitptrusresuk
Mihai Badescu Scris de  Dec 16, 2016 - 2992 Views

MEHEDINȚEAN UCIS LA LONDRA, ÎN STIL MAFIOT

A plecat în lume pentru o viaţă mai bună, dar s-a întors acasă într-un sicriu. Este povestea dramatică a unui tânăr de 29 de ani din Mehedinţi, executat în stil mafiot în Londra, la doar două zile după ce ajunsese în capitala Regatului Unit. Trupul fără viaţă al lui Ionuţ Lazăr a ajuns acasă la aproape două luni după ce a fost ucis, dar mama lui e revoltată că nu ştie în ce împrejurări a fost omorât fiul ei, iar misterul din jurul morţii sale este total. Ionuţ a fost condus joi pe ultimul drum de mamă, rude, prieteni şi consăteni, care sunt revoltaţi şi pentru că românii nu-şi mai găsesc locul în ţara lor şi mor încercând să-şi facă o viaţă mai bună departe de cei dragi.

„Eu nu ştiu nimic. Este mort, dar eu nu ştiu ca mamă nimic. Am dreptul ca mamă să ştiu de ce copilul meu a murit nevinovat în două zile. A plecat joi şi sâmbătă a fost mort, domnule. La ora 12, ora Italiei a vorbit ultima dată cu mine. Iar la trei fără douăzeci şi cinci a fost împuşcat şi omorât”. Astfel îşi începe povestea teribilă de viaţă această mamă disperată, care a rămas singură pe lume după ce mai întâi i-a murit soţul, iar acum fiul, în condiţii uluitoare. Femeia vrea să ştie de ce băiatul său a pierit într-un mod atât de barbar, executat de nişte oameni pe care nu i-a întâlnit niciodată. Ionuţ Lazăr plecase pe 20 octombrie în Londra, ajutat de un prieten din Timişoara, care i-a promis un loc de muncă în construcţii. Avea un serviciu în Timişoara, lucra ca agent de pază, dar avea 29 de ani şi cum probabil nu câştiga prea mult şi vroia o viaţă mai bună, a plecat la Londra. Spera să găsească acolo un loc de muncă mai bun. Dar visul i-a fost spulberat într-un mod cumplit la numai două zile după ce avea să ajungă în capitala Regatului Unit. Misterul din jurul morţii lui Ionuţ începe de aici. Mama povesteşte că bărbatul cu care a plecat l-ar fi dus să locuiască într-un apartament, într-un cartier nu tocmai liniştit. De altfel, locul respectiv este recunoscut de presa engleză ca fiind unul în care se face trafic de droguri. Astfel, la două zile după ce ajungea în Londra, într-o sâmbătă fatidică, în miez de noapte, uşa camerei lui Ionuţ s-ar fi deschis brusc. Ce a urmat nimeni nu ştie. Cert este că tânărul a fost găsit câteva minute mai târziu de poliţie, inert şi cu un glonţ în piept, în mijlocul apartamentului. Tânărul a fost executat, pur şi simplu, cu un pistol. Desigur, medicii nu au mai putut face nimic pentru viaţa acestui tânăr, care visa la o viaţă mai frumoasă.

Mama lui Ionuţ a primit vestea în Italia, acolo unde lucra din momentul în care i-a murit soţul. Rămasă fără un sprijin, dar şi fără serviciu şi cu mulţi ani până la pensie, femeia a fost nevoită să plece din ţară să lucreze ca badantă. Acum, ca să-şi aducă băiatul acasă, a cheltuit tot ce strânsese într-un an şi jumătate de muncă. „Toţi banii pe care i-am strâns în Italia i-am dat pentru a-mi putea repatria copilul, să-l aduc acasă. O sumă care a fost destul de importantă pentru mine, pentru care eu m-am sacrificat un an şi şase luni de muncă în Italia, să-i fac un cavou şi să-i cumpăr cele necesare. Acum am rămas singură, eu cu Dumnezeu. Soţul mi-a murit la 49 de ani, Iar copilul îmi moare la 29 de ani, mai avea o săptămână şi împlinea 29 de ani. Am rămas a nimănui, nu am pensie, nu am vârsta de pensie, nu am servici nu am nimic. Vreau să ştiu, statul român ce-mi recomandă, cum pot să trăiesc? Şi de ce să mai trăiesc. Vreau motivul să ştiu de ce a murit copilul meu, cine mi-a omorât copilul şi care a fost motivul. Pentru nu au avut niciun motiv să-mi omoare copilul. Băiatul meu a plecat să muncească în construcţii, aşa i s-a spus. Să lucreze în construcţii două luni după care trebuia să ne întâlnim, să-şi aştepte mama care nu îl văzuse de un an şi două luni. Ionuţ era un băiat paşnic, liniştit, toată lumea poate să spună acest lucru. Nu era un băiat violent, nu folosea niciun fel de narcotice. El nu ştia cum arăta poliţia din localitatea în care stăm de 18 ani”, a spus mama lui Ionuț, printre lacrimi.

Atât femeia cât şi rudele şi prietenii lui Iionuţ sunt nemulţumiţi că autorităţile britanice nu le comunică motivul morţii atât de violente a băiatului. În plus, mai sunt revoltaţi şi că trupul lui Ionuţ a fost păstrat în condiţii improprii în Marea Britanie. „Am vorbit cu el cu o lună de zile înainte de a pleca, ne înţelegeam foarte bine. Asta este problema, nu ştim de ce a murit, pentru ce a murit, care este cauza morţii. El era un băiat cuminte, liniştit, la locul lui, nu supăra pe nimeni şi suntem nemulţumiţi că nu ne spune nimeni nimic concret”, a declarat vărul lui Ionuţ Lazăr. „Cum poate statul englez să-i dea drumul trupului unui om pe teritoriul lui fără acte, fără nimic şi în condiţiile astea, pus doar în doi saci mortuari. NU am primit nimic, niciun act, doar actul ce l-a primit şoferul pe durata transportului. Iar în ce priveşte cauza morţii nu ne spune nimeni nimic. Doar nu mai sunaţi, nu mai insistaţi, când aflăm vă ţinem la curent, dar de unde”... îşi spune nemulţumirea unchiul băiatului.

Zeci de săteni din Rogova au venit să-l conducă pe ultimul drum pe Ionuţ. Ei spun că e dramatatic şi jenant că românii pier plecaţi departe de casă în astfel de condiţii, încerând să-şi facă o viaţă mai bună. „Este jenant şi dureros ce se întâmplă. A fost un copil cuminte, nu a deranjat pe nimeni, nu a făcut probleme niciodată. E rău când tineretul pleacă din ţară şi se întoarce în sicriu”; „Şi acest tânăr şi mama lui au plecat din ţară la muncă pentru că aici rămânând singură, după ce a murit soţul vă daţi seama că nu mai putea să aibă grijă de copil. E dureros că românii pleacă din ţară şi se întorc astfel. Pentru că pentru un părinte este cumplit să ajungă să fie anunţat la mii de kilometri depărtare că i-a murit copilul. Ce poate fi mai dureros pe lumea asta”, au spus două dintre femeile care au venit la înmormântarea lui Ionuţ

Presa londoneză scrie că în cazul morţii lui Ionuţ au fost arestate patru persoane, dar numai două ar mai fi acum după gratii. Între cei arestaţi este şi un tânăr de 18 ani, de origine arabă, recidivist.

Etichetat cu

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

 

Contact Info.

  • Jurnal Românesc este în slujba românilor de pretutindeni. Așteptăm sugestiile, informațiile și problemele dumneavoastră la adresele portalului.
  • Drobeta Turnu Severin.
  • +40 728 317685
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…