cache/resized/ed048c52edfef1133a8affb84e0b2fa9.jpg
SERBIA
În cadrul unei conferințe de presă, președintele Vucic a declarat că alegerile de la Belgrad sunt programate pentru 2
cache/resized/e5346cd449c7960801124f90ac19d676.jpg
CHISINAU
Proiectul de twinning „Consolidarea supravegherii, guvernanței corporative și gestionării riscurilor în sectorul
cache/resized/6f7f59b93f54ec075d075b99c85d278a.jpg
KLADOVO
Centrul Cultural Românesc din Kladovo face un nou pas important spre atingerea obiectivelor sale educațională, intrând
cache/resized/9a2d5624e503809ffd6b1dd6ec3cda7a.jpg
DIASPORA
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a lansat, pe 21 februarie, Sesiunea de finanțare nerambursabilă
cache/resized/4a043185bca22f25ad690d66c2175fe4.jpg
NEGOTIN
Direcția pentru proprietate a Republici Serbia a anunțat licitație publică pentru lucrări de modernizare a punctului de
cache/resized/33e8d47e1bce39c13b6e7b0f9a9fd197.jpg
KLADOVO
Salariu mediu nu este o singură măsură de calitate de viață și nivelul de trai, dar cu siguranță este una dintre cele
cache/resized/4e5f6ac2ee3442a2d05cd9485bb18f48.jpg
KLADOVO
Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj a dăruit 100 de volume de carte Centrului Cultural Românes din
cache/resized/2c00382a0d67c08b0d2d4794c757a4f7.jpg
KLADOVO
Ziua Națională a României, Ziua Marii Uniri și cea mai importantă în istoria modernă a României a fost marcată și
cache/resized/f38324fefe3d89de9268bb61a8fd0199.jpg
PETROVAC
Partidul Român din Serbia și sărbătorit centenarul, printr-o adunare festivă și un congres extraordinar la care s-au
cache/resized/a644442ad26efc62fb1f28be444cfbbd.jpg
SERBIA
Potrivit unui raport al Reuters, viceprim-ministrul sârb, Milos Vucevic, recunoaște îmbunătățirea considerabilă a
Mircea Popescu Scris de  Mai 04, 2018 - 7062 Views

JASMINE BUTNARIU – COPILUL TALENTAT DIN ITALIA

O fetiţă româncă de doar 10 ani, care locuieşte cu părinţii săi în Italia, încântă publicul italian şi românii din această ţară prin talentul şi vocea sa. Mica artistă a obţinut până la această vârstă mai multe premii şi a participat la mai multe concursuri din pensinsulă.

Jasmine Ştefania Butnariu s-a născut în Latina, o localitate la aproximativ 80 de kilometri de Roma, acolo unde părinţii săi, originari din comuna Ruginoasa, judeţul Iaşi, s-au dus să muncească. În prezent, Jasmine Ştefania Butnariu este elevă în clasa a V-a la Istituto Comprensivo Tarquinio Tasso Latina.

„La şcoală învaţă foarte bine, până acum a avut numai medii de 10. Îi place mult şcoala, dar în special materiile de italiană şi engleză. Vorbeşte, scrie şi citește şi în româneşte. Eu am ţinut mult ca Jasmine să înveţe româneşte, pentru că e limba ei maternă, limba italiană oricum o învaţa la grădiniţă şi şcoală în anturajul altor copii. Încă de când era la grădiniţă i-am cumpărat din România caiete speciale şi abecedar şi stând mereu cu ea am învăţat-o să scrie şi să citească româneşte. Acum îi prinde foarte bine”, spune mama sa Cristina Butnariu.

Ea mai spune că, încă de când era mică, pe Jasmine Ştefania Butnariu o atrăgea muzica, aşa ca la vârsta de 4 ani a dus-o pentru prima oară la o preselecţie ce o făcea Conservatorul din Latina. Doi ani a cântat la xilofon într-o orchestră de copii numită P.O.M.M (piccola orchestra delle musiche del mondo), unde 80% se foloseau instrumente muzicale uzate. După doi ani a schimbat stilul înscriind-o la un cor format de copii din diferite etnii. De multe ori la spectacole participa ca solistă, unde se cântau cântece de copii.

„Şi aici tot doi ani a fost, pentru că ea îmi zicea mereu că vrea să participe la concursuri unde se află şi un juriu. Având antenă cu posturi de televiziune româneşti, noi urmăream mereu “Next star”, iar ei, fiindcă îi plac competiţiile, a vrut să încerce doar că profesorul de cor nu accepta, din această cauză a trebuit să renunţe la cor. Primul ei concurs a fost la sfârşitul lunii ianuarie 2017, unde spre mirarea noastră a obţinut un trofeu cu Premio Special. În februarie a încercat la alt concurs naţional numit Fuoriclasse, unde a intrat în finala regională, iar câteva luni mai târziu, depăşind şi finala regională şi ajungând în finala naţională. Tot în februarie a participat şi la alt concurs foarte renumit în Italia, poate e unul dintre cel mai vechi concursuri, numit Il Cantagiro”, mai spune Cristina Butnariu.

Următoarea preselecţie pentru Il Cantagiro a însemnat “apogeul” carierei sale muzicale, pentru că Ştefania Butnariu s-a clasificat în semifinale regionale, apoi a trecut de finala regională ajungând în semifinalele naţionale şi internaţionale, iar în septembrie 2017 a optat pentru cele internaţionale, unde Jasmine a participat pentru prima oară reprezentând România şi obţinând locul 2.
Un alt concurs unde Jasmine a ieşit finalistă la categoria junior a fost şi “Stasera vinco io”, iar pe parcursul anului trecut a mai participat la concursuri cum ar fi: “Mia Martini -Una voce per Mimi”, “Tour Music Fest”, “Junior Spettacolo”, “Piccole stelle cantano”, anjungând până în finale.

Mai trebuie amintit şi faptul că la un festival organizat în vecinătatea Romei numit “Castel Festival di Fondi” a obținut un trofeu pentru “miglior talento nascente” și invitaţia de a participa anul acesta la Pallafiori Sanremo, la două ediţii numite “Sanremo Doc muzica de origini controlata”. Pe 6 şi 10 februarie 2018 a participat la aceste două “concursuri” obţinând diploma di riconoscimento si o targā inscripţionată cu numele ei şi al concursului. Este deja din nou în semifinalele internaţionale la Il Cantagiro, în finale naţionale la Fuoriclasse, în semifinalele naţionale şi internaţionale la Il Cantamondo. O performanţă notabilă pentru Jasmine Ştefania Butnariu a fostul obţinerea unicului loc la categoria junior la un concurs internaţional desfăşurat la Cannes, în Franţa, pe 7 aprilie 2018, numit “The gold voce”, dar şi un trofeu la alt concurs internaţional, intitulat “The international talent of singing”.

„Noi niciodată nu am participat la vreun concurs cu gândul de a câştiga, pentru noi deja faptul că este acolo pe scenă e o victorie. Important este să se distreze, să socializeze cu alţi copii, să înveţe lucruri noi. Asta este victoria noastra acum. În măsura timpului mergem şi pe la unele evenimente româneşti în comunitatea noastră de la Roma, la evenimentele mai importante cum ar fi atunci când sărbătorim pe Mihai Eminescu, poetul nostru naţional, Unirea, Ziua mamei, Ziua copilului”, mai adaugă Cristina Butnariu, mama Jasminei.

În prezent, Jasmine Ştefania Butnariu lucrează la un proiect inedit, scrie şi compune cântece, dar scrie şi la o carte cu o poveste în italiană, pe care speră să o publice în acest an.

Etichetat cu

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

 

RECOMANDATE

Contact Info.

  • Jurnal Românesc este în slujba românilor de pretutindeni. Așteptăm sugestiile, informațiile și problemele dumneavoastră la adresele portalului.
  • Drobeta Turnu Severin.
  • +40 728 317685
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…