cache/resized/4e5f6ac2ee3442a2d05cd9485bb18f48.jpg
KLADOVO
Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj a dăruit 100 de volume de carte Centrului Cultural Românes din
cache/resized/2c00382a0d67c08b0d2d4794c757a4f7.jpg
KLADOVO
Ziua Națională a României, Ziua Marii Uniri și cea mai importantă în istoria modernă a României a fost marcată și
cache/resized/f38324fefe3d89de9268bb61a8fd0199.jpg
PETROVAC
Partidul Român din Serbia și sărbătorit centenarul, printr-o adunare festivă și un congres extraordinar la care s-au
cache/resized/a644442ad26efc62fb1f28be444cfbbd.jpg
SERBIA
Potrivit unui raport al Reuters, viceprim-ministrul sârb, Milos Vucevic, recunoaște îmbunătățirea considerabilă a
cache/resized/21c60e866afdbca8e699212531f50630.jpg
UCRAINA
Conflictul aflat în curs de desfășurare din Ucraina, care durează de acum douăzeci de luni, rămâne un accent principal
cache/resized/0139361706231f1a6567f652c39e73fa.jpg
KLADOVO
Centrul Cultural Românesc din Kladovo lucrează din plin. Instituția nou înființată cu sprijinul financiar al
cache/resized/1714e668f29074ddb28b498255f633b6.jpg
BOR
Mijlocul lunii octombrie și începutul sezonului de încălzire din ultimii ani în cea mai mare parte a Serbiei marchează
cache/resized/02cb8b0d83a8b8dff44b12e79d27d283.jpg
KLADOVO
Românii din Serbia de Răsărit sunt mai bogați și mai împliniți sufletește, după ce la Kladovo s-a deschis un minunat
cache/resized/b9b94c9cdcf46f8f4138fa7af3c2b4a9.jpg
VOIVODINA
Deși în Serbia au avut loc alegeri parlamentare și locale, se pare că și anul aceasta, până la finalul anului,
cache/resized/1744ac016798d9f21c01045f30afefdd.jpg
SERBIA
În 2008, Kosovo și-a proclamat independența; cu toate acestea, Serbia își menține poziția oficială conform căreia
Mircea Popescu Scris de  Feb 10, 2021 - 17106 Views

Irini Pericleous, o tânără muziciană și cu origini românești, în marea finală de la Vocea Greciei

Irini Pericleous, o fată de 17 ani care locuiește în Nicosia – Cipru, fiica profesoarei de limba română din Nicosia, Anca Cristina Pericleous, şi a cipriotului grec Andreas Pericleous, a obținut o performanță remarcabilă, calificându-se în finala de la Vocea Greciei (“THE VOICE OF GREECE”). Concursul a fost unul foarte greu, cu mulți concurenți, însă Irini Periceous a reușit prin prestația sa excepțională să convingă, fanii săi din Cipru și Grecia să o voteze prima. Cântăreţul grec Sakis Rouvas, antrenorul ei, a fost cel care a încurajat-o şi susţinut-o alături de familie şi miile de fani.

De-a lungul carierei sale, Irini Pericleous a fost invitată să cânte ca solistă și de către Orchestra Filarmonică Oltenia din Craiova, experiență despre care spune că i-a îmbunătățit încrederea în propriile forțe, dar și competența în interpretare pe o scenă mare și colaborarea cu alți muzicieni.

Pentru fanii săi români din Cipru și Grecia, care au votat-o şi au susţinut-o în semifinală şi care vor continua să o susţină şi în Marea Finală, Irini Pericleous ne-a acordat un scurt interviu.

Reporter: Am dori să ne vorbești despre activitatea ta muzicală.

Irini Pericleous: „Muzica este o miime de milisecundă între o notă și alta; cum ajungi de la una la alta - acolo este muzica.” Acest citat de Isaac Stern rezonează cu propria mea credință despre muzică, pasiune și libertatea creativității. Am fost întotdeauna înconjurată de muzică și de aceea am o abundență de momente frumoase care m-au inspirat să excelez în ceea ce fac, pentru a-mi permite ca visele mele să devină realitate. Pasiunea pentru teatrul muzical și spectacol este în inima mea. Vizionarea interpreților și a pieselor muzicale sunt ca o minune în fața ochilor mei. Am fost captivată de toate dansurile, cântările și diferitele povești.

tiam că vreau să fac parte din această industrie... Fericirea pentru mine este locul în care inima ta te direcționează și știu că inima m-a determinat întotdeauna să cânt. Ca rezultat, am urmărit orice ocazie posibilă pentru a-mi îndeplini dorințele și astfel am apărut la Televiziunea Națională în emisiuni precum X Factor Grecia, Vocea Greciei și Junior Music Stars. Aceste emisiuni TV m-au ajutat să învăț și să câștig experiență în modul cum să mă controlez pe scenă. Mi-am aprofundat cunoștințele despre cum să interacționez cu aparatul de fotografiat și cu prezentatorii de spectacole, obținând în același timp capacitatea de adaptare pentru a nu permite situațiilor stresante ale televiziunii live să-mi afecteze abilitățile. Cred că spectacolul la televiziunea live mi-a oferit o bază vitală pe care să-mi construiesc capacitățile de performanță, m-a făcut mai puternică și mi-a permis capacitatea de a învăța din greșelile mele. Înțeleg că a cădea și a te ridica din nou cu încredere este ceea ce face o persoană rezistentă. Mai mult decât atât, cântatul la vioară mi-a permis și o altă fațetă față de interpretare. Concertele mele de vioară mi-au accelerat tehnicile de interpretare și mi-au evidențiat devotamentul de bază pentru muzică. Pregătirea și munca grea au fost întotdeauna prioritatea mea înainte de spectacolele mele, obiectivul meu a fost să spun povești frumoase, din inimă, prin muzică, în teatre pline de public, care apreciază muzica de calitate și pasiunea mea.

Călătoria mea muzicală cu vioara m-a dus către multe destinații, toate acestea mi-au susținut pasiunea de a cânta. Am fost invitată de Orchestra Filarmonică Oltenia din Craiova - România să cânt ca solistă, această experiență mi-a îmbunătățit încrederea în mine, competența în interpretarea pe o scenă mare și colaborarea cu alți muzicieni. Mai mult, am fost selectată din mai mulți candidați pentru a călători la Viena și a cânta cu Orchestra Simfonică a Tinerilor din Cipru la Musikverein. La fel, am cântat alături de violoniștii Alexandru Tomescu și Salvatore Accardo și am călătorit mult în Europa, oferind concerte. Prin lecțiile de canto am învățat cum să-mi controlez vocea și cum să-mi eliberez toate emoțiile și sentimentele, lucru esențial ca exprimarea și creativitatea mea să se conecteze cu ceilalți. Tot timpul am încercat din răsputeri să mă îmbogățesc în domeniul performanței, nu-mi place să pierd oportunități și lucrez din greu dobândind cât mai multe cunoștințe și experiență profesională. Abilitățile pe care le-am dobândit până în prezent au fost neprețuite pentru a-mi oferi muzicalitatea și flexibilitatea de a explora alte căi de performanță. În consecință, iau acum lecții de dans pentru a-mi permite să dobândesc niște abilități tehnice și să învăț să fac coregrafii. Prin cursurile de actorie încerc să-mi proiectez vocea și să lucrez la tehnicile mele de monolog. La școală, profesorii mei îmi susțin caracterul creativ, engleza și drama îmi dezvoltă abilitățile de limbă și comunicare, în timp ce principiile de artă și desenele de perspectivă îmi sporesc atenția asupra detaliilor din punct de vedere artistic. Simt că de fiecare dată când interpretez o piesă, este ca și cum calmul îmi invadează inima, pentru că fac ceea ce am fost născută să fac. Mă simt bine, dar în același timp o flacără îmi oferă puterea și încrederea de a fi o femeie puternică, dinamică și o interpretă profesionistă. Sunt motivată să îmi îndeplinesc ambiția de a cânta pe unele dintre cele mai renumite scene și teatre din lume, interpretând musicaluri. Știu că am hotărârea și perseverența pentru a reuși.

Reporter: Cum a fost concursul Vocea Greciei?

Irini Pericleous: Concursul The Voice of Greece a fost o experiență de neuitat. Nu am regretat deloc că am particpat, a fost o altă experiență pentru viața mea, învățându-mă să accept atât recenziile pozitive, cât și cele negative ale lumii.

Reporter: Care au fost piesele cântate de tine și în ce limbă ai cântat?

Irini Pericleous: Majoritatea pieselor pe care le-am cântat au fost din repertoriul englezesc: "I put a spell on you”, “Location", "People help the people", am cântat și o melodie în spaniolă "Me voy", iar melodia din Semifinală a fost în limba greacă - "Η σκλάβα" / “Sclava”.

Reporter: Câți concurenți au rămas în finală?

Irini Pericleous: Am rămas doar 8 concurenți.

Reporter: Care a fost cel mai dificil moment din concurs?

Irini Pericleous: Cel mai dificil moment al meu din competiție a fost calificarea mea în semifinale, unde am fost copleșită de anxietate din cauza faptului că a trebuit să concurez cu unul din favoriții competiției.

Reporter: Care a fost cel mai fericit moment?

Irini Pericleous: Cel mai fericit a fost momentul în care numele meu a fost anunțat pentru a obține marele bilet pentru Finală. Bucuria mea a fost de nedescris.

Reporter: Ce mesaj vrei să transmiți fanilor tăi?

Irini Pericleous: Am fost întotdeauna concentrată pentru a-mi atinge scopul şi mi-am propus să dau tot ce este mai bun în mine. Cred că am reuşit şi datorită faptului că m-aţi susţinut şi mi-aţi oferit dragostea voastră, acest lucru ducând la un final fericit.

Vă mulţumesc că m-aţi ajutat şi mi-aţi oferit voturile voastre. Mă simt foarte fericită că am ajuns să transmit muzica mea dumneavoastră. O reţetă a succesului - Să faceţi întotdeauna ceea ce vă place, cu optimism şi cu zâmbetul pe buze.

Reporter: Suntem alături de tine și îți dorim mult succes în Marea Finală care va avea loc vineri 12 februarie, pe Sigma TV, începând cu orele 21:00.

 

Etichetat cu

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

 

RECOMANDATE

Contact Info.

  • Jurnal Românesc este în slujba românilor de pretutindeni. Așteptăm sugestiile, informațiile și problemele dumneavoastră la adresele portalului.
  • Drobeta Turnu Severin.
  • +40 728 317685
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…