cache/resized/a918cfb73a48fd5b83be88bda5d67a8d.jpg
CHISINAU
Prim-ministrul Republicii Moldova a participat la deschiderea oficială a Zilelor Diasporei în Republica Moldova. În
cache/resized/d00d86eb064b248d5a57947d4b05d5ec.jpg
KLADOVO
O situație pe cât de tristă, pe atât de dramatică! jurnalromanescTV vă oferă o imagine a modului în care se țin
cache/resized/d1682e610536c51f6a02d57ee20aa48f.jpg
KLADOVO
Asociațiile românești din Serbia de Răsărit anunță, cu o inexplicabilă mândrie, că s-au încris copiii etnicilor români
cache/resized/0459ba5b4def6de324ace93885de43ce.jpg
VOIVODINA
Schimbare de conducere la Consiliul Național al Minorității Naționale a Românilor din Serbia! Din 14 august 2019,
cache/resized/5cffd3aa380cea1194f3a982176397ce.jpg
DIASPORA
Ministerul pentru românii de pretutindeni reia comunicat de presă emis de Autoritatea Electorală Permanentă în vederea
cache/resized/05913313eb686743ca37660a525f3c89.jpg
R.MOLDOVA
Municipiul Drobeta Turnu Severin s-a înfrățit cu orașul Soroca din Republica Moldova. Momentul ar putea fi considerat
cache/resized/fd0506faffcebfeff86222d112f67ce0.jpg
DIASPORA
Peste 140 de copii și tineri români și de etnie română din cadrul taberei ARC de la Oglinzi, județul Neamț, au primit
cache/resized/4bdabd54deb86d93a130b69264ff8b21.jpg
DIASPORA
Informații actualizate despre comunitățile românești din afara granițelor României și accent deosebit pe programele și
cache/resized/2e35291a9dcaa0f4fe238a5e5f7b6ded.jpg
DIASPORA
Una dintre cele mai active și implicate organizații studențești a devenit partener al Ministerului pentru Românii de
cache/resized/4df3556a802712fdab77634b5baaf0f9.jpg
DIASPORA
Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează invitația către reprezentanții mediului asociativ românesc din afara
robghrcsenfrdeelhuitptrusresuk
Romeo Crîșmaru Scris de  Apr 20, 2016 - 900 Views

LANSARE DE CARTE LA CHIȘINĂU, ÎN PREZENȚA PRINCIPELUI RADU AL ROMÂNIEI

Cea mai recentă carte apărută la Editura Adenium în colecția Headline, coordonată de prof. univ. dr. Sorin Bocancea, rectorul Universității „Petre Andrei” din Iași, și de prof. univ. dr. Radu Carp, directorul Școlii Doctorale de Științe Politice de la Universitatea București, Calea europeană a Republicii Moldova, a fost lansată luni, 18 aprilie, la sediul din Chișinău al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.

Evenimentul a avut loc în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României, care a salutat inițiativa editorială și a declarat că „această carte redefinește vocația europeană a acestei părți din geografia și istoria Europei, fiind editată de un grup de prieteni de la Iași. Am considerat că, în acest început atât de convingător de primăvară, ar fi foarte frumos ca Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova să accepte ca, în finalul vizitei noastre la Chișinău, să avem această întâlnire prin care să le prezentăm lucrarea”.

Prof. univ. dr. Daniel Șandru, directorul editorial al Editurii Adenium, a precizat faptul că acest volum face parte din colecția Headline, proiectată „în ideea de a avea în permanență un exercițiu de reacție rapidă la tot ceea ce se petrece în spațiul public, nu doar intern, ci și internațional. Deloc întâmplător, colecția a debutat imediat după tragicul atentat de la Charlie Hebdo, cu un volum coordonat de asemenea de profesorul Sorin Bocancea, care e și coordonatorul unei lucrări apărute săptămâna trecută în aceeași colecție, intitulată Marșul asupra Europei”.

Volumul lansat la Chișinău reunește 38 de studii și analize ale unor specialiști în istorie, științe politice, sociologie sau ale unor jurnaliști de pe ambele maluri ale Prutului și vine să răspundă la criza politică, civică și economică din Republica Moldova.

 

CITEȘTE ȘI DUBLĂ LANSARE DE CARTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA: „CALEA EUROPEANĂ A REPUBLICII MOLDOVA”

 

Scriitorul Vitalie Ciobanu, unul dintre contributorii volumului, a catalogat această apariție editorială drept una care se pliază pe o stare generală pe care o trăiesc toți cetățenii din Republica Moldova: „Era importantă apariția unui volum care să concentreze concluzii și analize, să sintetizeze momentul acesta și să ofere un reper esențial pentru noi, cei de aici. Nu e întâmplător faptul că a fost resuscitat și obiectivul unirii”.

Prof. univ. dr. Sorin Bocancea, unul din cei doi coordonatori ai volumului, a povestit celor prezenți cum s-a născut ideea cărții: „Acest volum este o reacție la criza politică din Republica Moldova de la începutul anului 2016, unul de reacție fără a fi reactiv, întrucât toate contribuțiile celor 38 de participanți la proiect sunt echilibrate, argumentate și în limitele civismului și ale spiritului democrației. Toate opiniile sunt invitații la judecarea lucidă a perspectivei europene a Republicii Moldova și vin uneori și cu soluții la problemele cu care se confruntă acest stat. Consider că ar fi bine ca decidenții Republicii Moldova să parcurgă măcar o jumătate dintre opiniile reunite în acest volum”.

În colecția Headline de la Editura Adenium au mai apărut următoarele volume: Sorin Bocancea (coord.), Je suis Charlie? Regândirea libertăţii în Europa multiculturală; Paul Cernat, Alexandru Matei, 25 de ani după. Alternative și provocări; Iulia Badea-Guéritée, Alexandru Ojică (coord.), Dialogul religiilor în Europa unită; Ioan Stanomir, Sfinxul rus. Idei, identități și obsesii; Sorin Bocancea (coord.), Marșul asupra Europei. Noile dimensiuni ale migrației.

Etichetat cu
   MINISTERUL PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI

 

 

Contact Info.

  • Jurnal Românesc este în slujba românilor de pretutindeni. Așteptăm sugestiile, informațiile și problemele dumneavoastră la adresele portalului.
  • Drobeta Turnu Severin.
  • +40 728 317685
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…