cache/resized/3aa0aeadced1d84b4136e1148cc33449.jpg
MAJDANPEK
Locuitorii unui mic sat românesc, de pe Valea Timocului, vor să construiască o biserică românească. De peste două
cache/resized/b42f2a2555c1968bb270b12db90bb6f5.jpg
DIASPORA
22 februarie 2020 – Sala Polivalentă Palavela Torino - singurul oraș din Italia pe harta turneului aniversar
cache/resized/220bd3cf9da44e41294c259dec1e276a.jpg
INTERVIU
Un interviu deschis și sincer cu George Simion, activistul care vrea UNIREA! În premieră despre partidul politic pe
cache/resized/9da5ba81c3963eb97cc335e08d6467ac.jpg
CHISINAU
Patru noi mandate de deputați în Parlamentul Republicii Moldova! Circumscripțiile uninominale 17, 33, 48 și 50 și-au
cache/resized/8dc57829d6f1d85f4446e00eac6e7d59.jpg
BALTI
Președintele Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, pare să fie pe val după ce a obținut o victorie
cache/resized/10fc12c6e28305d57ba08f09321457cb.jpg
DIASPORA
Lista secțiilor de votare din străinătate la alegerile prezidențiale, aprobate prin hotărâre a Autorității Electorale
cache/resized/8b61b25f8480747b22de57d1d5b4c2ab.jpg
CHISINAU
Alegerile locale din Republica Moldova, din data de 20 octombrie 2019, dau câștig de cauză socialiștilor, care au
cache/resized/d4af68235adafb6fb32bbd67cf6ae121.jpg
CHISINAU
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 18 octombrie 2019 a adus câteva decizii importante. Guvernul Maia Sandu
cache/resized/b787fb556c82ff26687ee6c65e166b41.jpg
CHISINAU
Comisia Europeană va oferi Republicii Moldova un sprijin bugetar în valoare de peste 14 milioane de euro pentru a
cache/resized/6d3e21c45b0531285a5b6085f5b7de24.jpg
UCRAINA
Consiliul Național al Românilor din Ucraina îi solicită președintelui Zelenski să anuleze articolul 7 al Legii
robghrcsenfrdeelhuitptrusresuk
Romeo Crîșmaru Scris de  Iul 09, 2016 - 868 Views

CE SPUNE MINISTRUL DAN STOENESCU, LA FINAL DE MANDAT

„Nu îmi doresc ca ultima săptămână de mandat să se încheie fără să mulțumesc personal echipei mele fără de care nu aș fi reușit atât de multe într-un timp așa de scurt: 234 de zile. Zile și nopți. 33 săptămâni și 3 zile. 5616 ore. 336 960 minute. 20.217.600 secunde. 64,11% dintr-un an. Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe este format din 30 de persoane. Nu suntem un minister precum mulți sunt convinși”, a scris pe contul său de Facebook, fostul ministru delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, înainte de a părăsi conducerea ministerului. Fostul ministru mulțumește echipei cu care a lucrat, dezvăluindu-și latura umană cu multă emoție.

Dan Stoenescu începe, pe contul său de Facebook, prin a mulțumi fiecărui membru al echipei cu care a lucrat. Mai mult, Stoenescu a publicat pe site-ul oficial al DPRRP și un bilanț amănunțit al tuturor activităților din timpul mandatului său de ministru al românilor de pretutindeni.

„Doresc să mulțumesc Mihaelei care cu mult profesionalism m-a sfătuit și sprijinit constant asigurând mereu continuitatea instituțională.

Ileana a coordonat zeci de proiecte și a contribuit cu cei 14 ani în diplomație la bunul mers al activității Departamentului.

Cristina și Bianca, încă din primele zile, au lucrat până la ore târzii și au gestionat dosare sensibile cu multă dăruire și entuziasm.

Ana Maria a coordonat echipa de comunicare, cu o experiență de peste 10 ani în presă și în diaspora, a venit cu idei inovatoare pentru o comunicare eficientă și transparentă dar și pentru unele proiecte strategice.

Ilinca a asigurat o relație excelentă cu presa iar Sabin a sprijinit cartografierea diasporei și comunicarea în mediul online.

Datorită Alionei am materializat proiecte precum Agrodiaspora, Centrele de Informare ale României dar și multe alte programe.

Diana a venit cu noi viziuni în ceea ce privește relația cu mediul academic și cu inițiative în domeniul protejării românilor care muncesc în străinătate.

Eugen s-a implicat neobosit în sprijinul românilor din vecinătatea apropiată și Balcani.

Vali B. a fost cea care a urmărit cele 164 de proiecte propuse spre finanțare și a asigurat bunul mers al acestora, cu sprijinul constant al doamnei Bud și al doamnei Tufeanu.

Vali R. a coordonat cu răspundere și implicare maximă întregul efort al echipei cu privire la acțiunile proprii dar și la finanțările acordate mediului asociativ de peste hotare.

Radu, Dora și Felicia, prin experința lor îndelungată, au asigurat continuitatea și bunul mers al multor proiecte importante.

Mirela și Georgiana s-au asigurat cu mult profesionalism că întregul Cabinet funcționează la cele mai înalte standarde impuse de activitatea diplomatică.

La fel și Bogdan, Costi și Cristian. Nu în ultimul rând, Petre merită toată aprecierea pentru sprijinul acordat cu onestitate și pentru spiritul său vizionar.

Au fost foarte multe proiecte. Unele au fost vizibile cu rezultate imediate iar pentru alte proiecte demarate rezultatele se vor vedea în curand. Din Bilanțul de mandat se poate observa că am încercat să institui transparență, depolitizare și profesionalizare în tot ce am făcut. Încă odată mulțumesc tuturor pentru sprijin, pentru sutele de mesaje de încurajare și apreciere din partea colegilor din MAE și românilor de pretutindeni. Am revenit în Corpul diplomatic și consular al României și îmi voi continua aici activitatea. Pe curând...”

„Am făcut tot posibilul să comunic direct cu membrii comunităților românești”

„După nouă luni în care am avut onoarea să ocup poziția de ministru delegat pentru relații cu românii de pretutindeni, țin să le mulțumesc românilor de pe toate meridianele pentru susținerea, sfaturile și încurajările fără de care multe dintre lucrurile pe care le-am realizat în acest mandat nu ar fi fost posibile.

Echipa Departamentului Politici pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni a investit multă energie și pasiune în proiectele derulate pe parcursul ultimelor luni. Am stat de multe ori până la ore târzii pentru a putea demara noi inițiative, pentru a implica societatea civilă și membri ai diasporei românești în demersurile noastre. Am încercat să facem cât mai transparentă activitatea DPRRP și cred că în mare măsură am reușit.

Am încercat să facilităm accesul mediului asociativ românesc la programele DPRRP, am publicat un nou ghid și am făcut publice rezultatele sesiunilor de finanțare și modul în care au fost alocate fondurile pentru cele 164 de proiecte depuse.

Am făcut tot posibilul să comunic direct cu membrii comunităților românești, atât cele istorice, din jurul granițelor României, cât și cele din diaspora de mobilitate. Românii sunt importanți, oriunde s-ar afla, și fiecare problemă care a ajuns la noi a fost redirecționată către instituțiile abilitate să le soluționeze. Din discuțiile cu românii din diaspora şi prin cooperarea cu alte instituții guvernamentale s-au născut campanii de informare precum AgroDiaspora sau Ghidul fiscal al românilor din străinătate, bursele de studiu online al antreprenoriatului, conferințe și dezbateri publice în legătură cu teme de interes de la munca ilegală și efectele mobilității forței de muncă asupra societății la investiții, schimbări electorale și chiar brandingul de țară.

Am încercat să consolidăm legăturile culturale cu România ale comunităților istorice din jurul granițelor prin inițierea unor demersuri de înființare a unor centre de informare ale României la Bălți (Republica Moldova), Ismail (Ucraina), Solotvino (Ucraina) şi Korcea (Albania).

Pentru că mass-media este unul din domeniile cheie ale unei democrații mature și funcționale, am inițiat și programul „Spațiul Comunicațional Comun România-Republica Moldova” care să susțină cooperarea între instituții de presă, societatea civilă și instituțiile guvernamentale din cele două state.

Una dintre prioritățile mandatului a fost campania de informare a românilor cu drept de vot cu domiciliul și reședința în străinătate, cu privire la schimbările legislative din domeniul electoral. Am discutat direct cu românii din comunități, am demarat o campanie în mass-media și în rețelele de socializare, în parteneriat cu Autoritatea Electorală Permanentă.

În vederea transformării DPRRP într-un corp profesional de elită, am hotărât organizarea în condiții de deplină transparență și imparțialitate, pentru prima dată în existența Departamentului, a unui concurs de selecție pentru 15 posturi vacante/vacantabile încadrate cu funcții de execuție specifice.

De asemenea, modificarea Legii nr. 321/2006 a urmărit asigurarea unei mai mari transparențe în acordarea de finanțări nerambursabile pentru programele, proiectele sau acțiunile destinate românilor de pretutindeni.

Lista de proiecte poate fi consultată pe site-ul DPRRP.

Sunt multe proiecte pe care ne-am fi dorit să le continuăm și sunt încrezător că eforturile de a realiza un parteneriat între românii de pretutindeni și România vor fi consolidate în lunile următoare”.

Etichetat cu
   MINISTERUL PENTRU ROMÂNII DE PRETUTINDENI

 

 

RECOMANDATE

Contact Info.

  • Jurnal Românesc este în slujba românilor de pretutindeni. Așteptăm sugestiile, informațiile și problemele dumneavoastră la adresele portalului.
  • Drobeta Turnu Severin.
  • +40 728 317685
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…