Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Mar 21, 2016 - 1035 Views

BIENALA „GHEORGHE ANGHEL” LA SEVERIN

La împlinirea a 50 de ani de la trecerea în neființă a sculptorului mehedințean „Gheorghe Anghel", la Drobeta Turnu Severin va avea loc, în organizarea Muzeului Regiunii Porților de Fier, prima ediție a Bienalei Naționale de Artă Contemporană. Evenimentul aduce la Severin artiști consacrați din România, este organizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte și Ministerul Culturii și se va deschide pe data de 25 martie 2016.

„Gheorghe Anghel este unul dintre cei mai mari sculptori români, după Constantin Brâncuși, născut la Drobeta Turnu Severin, ne mândrim cu opera lui Gheorghe Anghel, ne mândrim cu renumele lui Gheorghe Anghel, ni se pare absolut normal să creăm un eveniment de anvergură națională, pentru început, iar mai departe el se va dezvolta și ne propunem ca în timp el să se dezvolte și să devină un eveniment cultural internațional. Suntem foarte aproape de deschiderea acestui eveniment, pe data de 25 martie 2016 și de aceea am considerat că trebuie să îi informăm pe severineni și să îi rugăm să fie alături de noi pentru un eveniment la care participă artiști contemporani importanți din țară, un eveniment pe care l-am creat în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte și cu sprijinul Ministerului Culturii, un eveniment pe care dorim să îl dezvoltăm în așa măsură și să aibă o așa calitate și ținută, încât să intre în calendarul evenimentelor Ministerului Culturii", a declarat managerul Muzeului Regiunii Porților de Fier – Doinița Mariana Chircu.

Proiectul vine în anul în care se împlinesc 50 de ani de la moartea marelui nostru pictor Gheorghe Anghel. Pentru prima oară, la Severin, cu prilejul Bienalei „Gheorghe Anghel", vor veni artiști consacrați la nivel internațional și vorbim aici de sculptorul Mircea Roman, de academicianul Mircea Dumitrescu, de academicianul Viorel Mărginean. Va fi prezent și președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România – Petru Lucaci. „Sunt artiști care vor veni pentru prima oară la Drobeta Turnu Severin și prin organizarea acestei bienale de artă contemporană urmărim să atragem donații și lucrări de artă către patrimoniul muzeului nostru", spun organizatorii.

Vor avea loc două evenimente, începând din 25 martie 2016 și până în 25 aprilie 2016, la Muzeul de Artă din Severin va fi organizată o expoziție cu lucrările lui Gheorghe Anghel, care se află în patrimoniul local, iar la Palatul Cultural „Theodor Costescu" va avea loc o expoziție de artă contemporană, ce va conține 45 de lucrări ale celor mai cunoscuți artiști plastici din România.

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…