Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Iun 20, 2016 - 2189 Views

DAN STOENESCU : „PENTRU MINE, APĂRAREA MEMORIEI ȘI IDENTITĂȚII ROMÂNILOR ESTE O PREOCUPARE MAJORĂ”

„Patrimoniul cultural românesc: probleme de management, restaurare şi punere în valoare” – aceasta a fost tema aflată în dezbaterea specialiştilor din România, Bulgaria, Serbia, Ucraina şi Ungaria, la Conferința Internațională de la Chișinău.

În data de 16 iunie 2016, la Chişinău, a avut loc deschiderea Conferinţei Internaţionale „Patrimoniul cultural românesc: probleme de management, restaurare şi punere în valoare”.

Cuvântul de deschidere a aparţinut Ministrului Culturii al Republicii Moldova, doamna Monica Babuc, urmată de domnul Sergiu Nistor, consilier prezidenţial în Administraţia Prezidenţială a României şi de domnul Nicolae Brînzea, director general adjunct al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, care a transmis mesajul Ministrului Delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu.

„Este important să acordăm o atenție deosebită restaurării și valorificării patrimoniului românesc pentru că acesta reprezintă moștenirea noastră comună lăsată de generațiile care ne-au precedat - monumente istorice, valori, credințe, cunoștințe și tradiții. Pentru mine, apărarea memoriei și identităţii românilor a fost dintotdeauna o preocupare majoră şi vă asigur că voi continua să susţin eforturile neîncetate de promovare a culturii române”, a transmis, printre altele, participanţilor la conferinţă, domnul Dan Stoenescu, ministru delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni.

La eveniment au participat specialiști din domeniului culturii și cel al protejării patrimoniului din România și din comunitățile românești din jurul granițelor țării, personalități de marcă din Bulgaria, Serbia, Ucraina, Ungaria.

Conferința a fost structurată pe trei paliere ce țin de managementul și valorificarea, atât a patrimoniului cultural imobil, cât și al celui mobil și imaterial, iar comunicările participanților au fost completate de abordări integrate și studiu de caz.

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…