Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Apr 07, 2019 - 6862 Views

Ministrul Natalia Intotero la școlile românești din Limassol și Nicosia

Ministrul pentru români de pretutindeni, Natalia Elena Intotero a vizitat școlile românești din orașele Limassol și Nicosia, întâlnindu-se cu elevi, cu părinți și cadre didactice.

Ministrul a reiterat nevoia de menținere și promovare a limbii române, ca element identitar. Domeniul educației reprezintă un domeniu prioritar pentru MRP în vederea susținerii identității lingvistice, naționale și culturale a românilor de pretutindeni.

La școala românească de la Limassol, care funcționează din anul 2005, ministrul a premiat-o pe doamna Carmen Ioannou, cadru didactic cu cea mai mare vechime din cadrul acestei școli care, prin activitățile organizate, menține vie identitatea românească a copiilor din comunitate.

În cursul vizitei la școala românească din Nicosia, demnitarul i-a oferit o distincție doamnei Valentina Cican, a cărei activitate în cadrul școlii datează de 10 ani și include inițierea unui cerc de Artă și Tradiție pentru copii.

În cadrul întâlnirilor, ministrul Natalia Elena Intotero a prezentat obiectivele și proiectele MRP, evidențiind acțiunile dedicate promovării și menținerii limbii române ca element identitar. Demnitarul i-a încurajat pe cei prezenți să participe la programul de tabere ARC și s-a referit, de asemenea, la distribuirea suporturilor de curs, manuale în limba română ce ajung la bibliotecile din cadrul asociațiilor și parohiilor românești din diaspora, dezvoltarea lectoratelor de limba română și susținerea școlilor duminicale.

Ministrul Intotero i-a felicitat pe inițiatorii acestui proiect educațional dedicat elevilor români pentru condițiile în care desfășoară cursurile, mulțumind de asemenea dascălilor care zi de zi muncesc cu dăruire și fac eforturi ca cei mici să învețe mai mult despre România, despre limba, cultura și tradițiile românești.

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…