cache/resized/6308023bfb78af9b76c02056f0d480c2.jpg
BOR
O conferință de presă, desfășutată la Centrul media din Belgrad a scos la iveală derapajele intolerabile ale
cache/resized/c781fe8aa596fe23d1cee26538fe1f12.jpg
DIASPORA
Gheorghe Cârciu, secretar de stat al DRP: „Mă interesează să avem un mediu asociativ puternic în afara granițelor și
cache/resized/478d8d67ef21d4ee6b22808ac0982667.jpg
BOR
Jignire fără precedent și ură etnică venite din partea unui ofician al statului sârb, nimeni altul decât directorul
cache/resized/d89735deed7794517f55883c377e9601.jpg
DIASPORA
Evenimente dedicate Zilei Românilor de Pretutindeni, București, 24-26 mai 2024. Departamentul pentru Românii de
cache/resized/ed048c52edfef1133a8affb84e0b2fa9.jpg
SERBIA
În cadrul unei conferințe de presă, președintele Vucic a declarat că alegerile de la Belgrad sunt programate pentru 2
cache/resized/e5346cd449c7960801124f90ac19d676.jpg
CHISINAU
Proiectul de twinning „Consolidarea supravegherii, guvernanței corporative și gestionării riscurilor în sectorul
cache/resized/6f7f59b93f54ec075d075b99c85d278a.jpg
KLADOVO
Centrul Cultural Românesc din Kladovo face un nou pas important spre atingerea obiectivelor sale educațională, intrând
cache/resized/9a2d5624e503809ffd6b1dd6ec3cda7a.jpg
DIASPORA
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a lansat, pe 21 februarie, Sesiunea de finanțare nerambursabilă
cache/resized/4a043185bca22f25ad690d66c2175fe4.jpg
NEGOTIN
Direcția pentru proprietate a Republici Serbia a anunțat licitație publică pentru lucrări de modernizare a punctului de
cache/resized/33e8d47e1bce39c13b6e7b0f9a9fd197.jpg
KLADOVO
Salariu mediu nu este o singură măsură de calitate de viață și nivelul de trai, dar cu siguranță este una dintre cele
Romeo Crîșmaru Scris de  Noi 20, 2022 - 14540 Views

Acuzații grave de fraudă după votul pentru Consiliul Național al Românilor. Se pare că și morții au votat!

După cum deja se cunoaște, rezultatele alegerilor pentru Consiliul Național al Minorității Naționale a Românilor din Serbia (CNMNRS) sunt în favoarea Listei 1 conduse de Traian Căcina, care a obținut 19 din cele 23 de locuri. Celelalte 4 locuri au fost adjudicate de Lista 2 condusă de Marioara Sfera. Rezultatele sunt intens contestate și se aduc acuzații grave de fraudă. În unele locuri se pare că au votat și morții!

Imediat după anunțarea rezultatelor alegerilor pentru CNMNRS, Marioara Sfera, purtătoarea Listei nr. 2 „Partidul Român – ROMÂNII PENTRU ROMÂNI”, ADUCE GRAVE ACUZAȚII DE FRAUDĂ ELECTORALĂ.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, profesoara Marioara Sfera adaugă: „Victoria ar fi fost istorică şi absolută şi eu v-aş fi felicitat dacă ați fi câştigat cinstit şi corect voturile românilor pentru lista nr.1 la alegerile pentru Consiliul Național al Minorității Naționale Române din Serbia dar adevărul şi demnitatea au fost violate în cel mai urât mod”.

Marioara Sfera a cerut o audiență la Comisia Electorală Republicană (RIK) și spune că a făcut descoperiri șocante. „Am fost la Belgrad şi am primit acces la toate listele oraşelor, comunelor şi satelor pe care le-am cerut. Am putut să ne convingem la fața locului cât de mult s-a încălcat legea pentru a obține rezultatul care îl prezintă lista nr.1”, spune doamna Sfera.

Iată care sunt problemele grave semnalate, așa cum le descrie Marioara Sfera:

„Sunt evidențiați că au votat mulți de tot din aceia care nu sunt în ţară (Locve, Barițe, Grebenaț, Seleuş, Vladimirovaț, Satu Nou etc, etc) şi voi scrie câteva nume aici pentru că lista este foarte, foarte mare: la Barițe sub nr.178 O.D este internat in spital, deci nu a putut vota dar este evidențiat că a votat, sub 153 Mioc Antonio, elevul meu care este dealtfel în Suedia, evidențiat că a votat, dar nu a fost sa voteze, sub 126 Micşa Mărioara evidenţiată că a votat dar este în Germania, sub 190 Santinel Ramjanc este în Elveția dar evidenţiat că a votat şi aşa încă câteva zeci ar fi mult să îi scriu pe toţi ... la Seleuş sunt inconjuraţi că au votat mai mult de 100 care nu s-au prezentat la vot (mult de tot ar fi să îi scriu pe toți dar am numele multora), la Locve sunt înconjurati că au votat din America (verişorul lui Nicu Ciobanu), Elveţia, cei care sunt in România precum Marinica Trocea care in data de 13 noiembrie nu a fost la Locve la votări ci în România etc. etc. La Locve a fost recordul de oameni care nu au votat dar "au votat". Numărul lor se estimează între 300-400. La Grebenaț au votat şi morții (întocmai azi a fost cineva la mine după traduceri şi mi-a spus ce tot acțiuni au fost la Grebenaț. Trebuia să vină Alexandra Popa din Germania special pentru a fi prezentă şi să supravegheze alegerile, ştim cu toții de ce). La Vladimirovaț sunt inconjurați că au votat oamenii care sunt in Kitchener- Canada precum sub nr 314 Trifu Petar şi inca câțiva zeci ca el”.

„În concluzie aici trebuie să menționez că in toate localitățile unde s-a votat, au votat cu siguranță intre 2000-3000 care de fapt nu au votat pentru ca nu au fost în ziua de duminică, 13 noiembrie, în Serbia. Dovadă este şi semnătura aceeaşi persoană sau unor persoane care au semnat pentru mai mulți. ACEASTA ESTE ÎNCĂLCAREA SERIOASĂ A LEGII!!!”

„Despre ce victorie absolută şi istorică atunci vorbiți??? Eu ştiu foarte bine că şi membrii listei nr 1 ştiu toate astea. Şi trebuie să le fie ruşine că este aşa...”, mai scrie Marioara Sfera pe contul său de socializare.

„Consulatul Român din Vârşeț trebuie să fie inştiinţat că la Mali Rit trăiesc mai mult de 100 de rromi care s-au declarat că aparțin minorității române. Ambasada României trebuie să fie înştiințată că la Apatin intreaga comunitate de rromi s-au inscris pe lista electorală specială a minorității române spre a putea vota astfel că lista nr 1 a avut aici 97,29% adică 287 de voturi din 365 inscrişi pe lista electorală specială. La comuna Sečanj lista nr. 1 are 100%. Se spune că din cei 345 inscrisi, 279 s-au prezentat la votare şi absolut toţi au votat cu nr.1. Şi un elev la scoală care ii mai slăbuț dacă are posibilitatea sã copieze la test ori la teză, are măsurã cum o face, să nu fie chiar suspect doamnei învăţătoare ori profesoare. Domnilor dragi, nu se copiază chiar aşa! Trebuia să aveți măsură, dar n-aţi avut-o şi acest lucru este atât de evident!!!”

Se pare că și morții și-au votat aleșii!!??

„Nu este adevărat ceea ce scrie in ziar că alegerile s-au desfăşurat fără neregularități. Nu puține, multe, chiar foarte multe neregularități au fost. Responsabili sunt preşedinții comisiilor electorale la toate locurile de votare de pe sate, comune şi oraşe şi membrii acestor comisii. Împotriva lor vom depune contestație la Procuraturile respective. Dovezile vor fi multe în primul rând sigiliul pe paşaport că sutele de persoane care sunt inconjurate ca au votat au fost in Serbia la sectia de votare. Nu poate fi o persoana in acelasi timp in doua locuri si in America si in Germania, Austria, Elvetia, Canada etc. Dovezile vor fi aceleasi semnături in câteva sute de locuri. Se vede clar ca este semnatura uneia si aceleasi persoane etc etc.”

Tot ce am putut scrie aici ţine de ÎNCĂLCAREA DURĂ A LEGII. UNII ŞI-AU BĂTUT JOC DE MINORITATEA ROMÂNĂ, MAI ÎNTÂI LOVIND-O PÂNĂ LA SÂNGERARE APOI VIOLÂND-O ÎN CEL MAI URÂT MOD IAR ALȚII AU PERMIS TOATE ASTEA. Dacă asta este VICTORIA ABSOLUTĂ ŞI ISTORICĂ atunci VAI ŞI AMAR DE 1000 DE ORI”. 

„Ați înscris cu siguranță intre 2000-3000 de rromi si sarbi pe lista electorala speciala pentru a putea vota pt lista nr.1, ati aranjat intre 1000-2000 de persoane ca au votat dar de fapt nu au votat (aici sunt și morții în unele sate). Si cu cat ati rămas??? Cu aproape 3000 de voturi deci diferenţa până la până la 8000 este evidentă. Printre cei 3000 mai sunt mulți care au fost chemați, aduşi cu maşina să voteze, şantajati, nevoiți etc. Ştiți foarte bine că mai mult de 2500 nu ați fi avut dacă fiecare ar fi ieşit liber la votare, fără presiuni si fără mesaje ori apel telefonic.
Adevărul mare este că foarte multă lume (români români de la D-zeu) nu sunt înscrişi pe lista de votare ceea ce trebuie să o facă urgent şi fiecare în parte şi adevărul mare este că lumea nu a ieşit la vot. Lăsați la o parte numărul de 10.000 de români despre care spuneți că s-au prezentat la vor. Asta e o minciună ordinară. Lăsați la o parte că sunt 20.808 de români inscrisi pe lista electorală specială. Să vedem noi ce spune recensământul din octombrie 2022. Nimic nu mai contează in momentul când s-a permis să ne conducă alții minoritatea română prin oamenii ascultători li aplecați.

„Faptul că lista nr.1 intră cu 19 locuri in Consiliu iar noi cu 4 locuri nu schimbă nimic intrucât noi nu putem influenta absolut cu nimic toate hotărârile aduse la viitoarele sedințe ale Consiliului dar pentru cei 1725 de români care ne-au dat votul lor, MERITĂ. Vedem ce va urma, eu vă inştiinţez aici in urma fiecarei sedinte care urmează să fie”.

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

 

 

RECOMANDATE

Contact Info.

  • Jurnal Românesc este în slujba românilor de pretutindeni. Așteptăm sugestiile, informațiile și problemele dumneavoastră la adresele portalului.
  • Drobeta Turnu Severin.
  • +40 728 317685
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…