cache/resized/b2ea21e28076704f30dfb0066f530f42.jpg
SERBIA
Recent, la sediul ambasadei României la Belgrad, a avut loc o întâlnire de lucru între liderii alianței Uniunea
cache/resized/194772c4b29fc760db421400cab2f6b3.jpg
KLADOVO
Din cauză situației epidemiologice nefavorabile în legătură cu pandemia de COVID-19, recensământul în Serbia se amână
cache/resized/81d69c82955d959f28f11ff471d25501.jpg
KLADOVO
Ultimul nostru articol făcea o analiză a dezvoltării imobiliare în orașul Kladovo. Am subliniat atunci faptul că la
cache/resized/82602f5ccc61f997cef3ccb1bfc9c7e3.jpg
MAJDANPEK
Uniunea Românilor din Serbia (URS) a transmis o scrisoare deschisă autorităților de la cel mai înalt nivel din România,
cache/resized/3825b4fd738ea58ffcc1bf82670b2893.jpg
KLADOVO
Micul oraș sârbesc aflat exact în dreptul municipiului Drobeta Turnu Severin, pe malul drept a Dunării, este o atracție
cache/resized/cce178378ef56c0c4cabd4c700245cbd.jpg
INTERVIU
Profesorul Viorel Dolha, președintele Asociației Generale a Învățătorilor din România, face dezvăluiri dureroase și
cache/resized/14a9cf735a7d38a9d05235e3a6737d73.jpg
SERBIA
ZIUA LIMBII ROMÂNE a fost sărbătorită, la Kucevo – Serbia, cum nu se putea mai frumos și mai emoționant! Două
cache/resized/26ea4f8fe2374faffdf742dd5c53d985.jpg
MAJDANPEK
Uniunea Românilor din Serbia (URS), federația ce cuprinde un număr de 20 de asociații românești de pe Valea Timocului,
cache/resized/b9a8afd3c4638804f2b3f8344a9b4aa9.jpg
KLADOVO
Un proiect motivațional, finanțat de Consiliul Național al Minorității Naționale a Românilor din Serbia (CNMRS), s-a
cache/resized/657bddaa420aa0235c9185f017937c36.jpg
KLADOVO
Participanții la programul educațional „ROMÂNII DE LÂNGĂ NOI”, învățători din România, Republica Moldova și Ucraina, au
robghrcsenfrdeelhuitptrusresuk
Romeo Crîșmaru Scris de  Noi 16, 2020 - 20262 Views

Miracolul MAIA SANDU

Ceea ce până acum ceva timp părea doar un vis, a devenit realitate în măreața și istorica zi de 15 noiembrie 2020. Este o zi care va rămâne pentru totdeauna în istoria republicii surori de peste Prut, în țara furată cu nerușinare de sovietici. De ani și ani de zile biata republică ruptă din trupul României Mari se zbate în ghiarele unui regim ticălos, anacronic, corupt și, peste toate acestea, comunist până în măduva oaselor. Și, tot de ani și ani de zile, o mână de oameni curajoși, patrioți și pro-europeni se luptă cu bolșevicii. Dar, de această data, au reușit să învingă balaurul! Dumnezeu să binecuvînteze Moldova noastră!

Pe scurt, istoria arată cam așa: Candidata PAS, Maia Sandu a câștigat detașat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, ea având un avans de peste 15 puncte procentuale după numărarea a 100% de procese verbale, obținând 57,75%. Astfel, Maia Sandu devine prima femeie președinte din istoria Republicii Moldova. Contracandidatul său, candidatul independent, Igor Dodor, susţinut de Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, a fost votat de 690.139 dintre alegători, respectiv 42,25%. Maia Sandu a fost aleasă de 943.486 de cetățeni, devenind astfel, primul președinte al țării votat de un număr atât de mare de alegători. În turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova s-au prezentat la urne 1.633.625 alegători. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, în cadrul celor 139 de secții de votare constituite peste hotare și-au exercitat dreptul constituțional de vot – 262.739 de alegători, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de votanți de la organizarea secțiilor de votare peste hotare.

Ce putem reține de aici? Că diaspora moldovenească, acești minunați frați ai noștri, plecați de acasă de răul unor regimuri pro-ruse sau corupte până în măduva oaselor, care îi aduseseră în pragul sărăciei, și-a salvat patria și, în același timp, au salvat și spiritul românesc ce fusese aproape ucis între Prut și Nistru. Mai mult decât atât, este cea mai mare prezență la vot din istoria modernă a Republicii Moldova, iar Maia Sandu a primit aprope un million de voturi. Victoria primei femei președinte din istoria tragică a micii republici românești este una detașată, la o diferență de peste 15 procente, iar următorul pas ar putea fi înfrângerea comuniștilor lui Dodon și în Parlament.

Imediat după aflarea rezultatelor finale, ba chiar înainte de acest moment, când semnalele erau deja clare, toți liderii lumii democrate au salutat cu mult respect și admirație victoria doamnei Maia Sandu. Iar această victorie este cu adevărat un miracol, un moment de cotitură de la care Republica Moldova ar putea privi din nou către Europa. Asta, după ce i se înroșiseră ochii plânși, întorși cu forța către Mama Rusie!

Miracolul Maia Sandu înseamnă, însă, cu mult mai mult decât un simplu scrutin prezidențial. Maia Sandu este femeia luptătoare care a reușit să creeze acea emoție supraomenească ce a clintit poporul, l-a trezit din adormire și i-a redeșteptat speranța. Activitatea politică a Maiei Sandu, scurta, dar profunda sa experiență în funcția de prim-ministru, încrederea în oameni și credința că va ajunge acolo unde și-a dorit, toate acestea au mișcat din temelii o națiune, au trezit spiritul românesc adormit al moldovenilor și au produs marea schimbare.

Evident că greul de abia acum începe, iar Maia Sandu va fi, așa cum foarte frumos a numit-o un mare analist politic, femeia ce va trebui să urce acum Golgota. Maia Sandu va trebui să se lupte crâncen cu ultimele rămășițe ale comunismului lăsat moștenire lui Dodon de căte Voronin, va trebui să lupte cu fiara de la Răsărit care și-a arătat deja colții, prin mesajul de felicitare plin de subînțelesuri, transmis de Vladimir Putin („Sper că activitatea dumneavoastră de șefă a statului va contribui la dezvoltarea constructivă a relațiilor dintre țările noastre. Acest lucru, fără îndoială, ar satisface interesele fundamentale ale popoarelor din Rusia și Moldova”). Doar că pentru această mândră și ambițioasă doamnă politician, pentru magnifica MAIA SANDU, niciun obstacol nu va fi prea mare. Ea va învinge sistemul, așa cum l-a învins pe Dodon, la jumătatea lui Brumar.

Nu se așteaptă nimeni ca situația din Moldova să se schimbe radical chiar de mâine și nici ca Moldova soră de peste Prut să vireze brusc către Uniunea Europeană. Drumul lung și anevoios, chinuitor, abia de acum începe! Doar că MIRACOLUL MAIA SANDU ne dă posibilitatea să răsuflăm în sfârșit ușurați și să ne reîntoarcem fața către frații pe care îi văzusem deja sfâșiați de Marele Urs de la Răsărit, pierduți pentru totdeauna și împăcați cu soarta lor atât de crudă. Poate că moldovenii rămași acasă, manipulați, sărăciți, dezamăgiți de guvernele rapace ale lui Plahotniuc se obișnuiseră cu idea că nu mai scapă de comuniștii lui Dodon, dar diaspora a reușit să taie nodul gordian, să reaprindă speranța și să își pună toate speranțele europene în MAIA SANDU. Iar Maia Sandu nu îi va dezamăgi!

Firava, gingașa, delicata și, la prima vedere, fragila Maia Sandu s-a dovedit a fi, dimpotrivă, mai tare ca o stâncă, mai puternică și mai tenace decât toți bărbații politici ce s-au perindat prea degeaba în ultimele trei decenii pe la conducerea Republicii Moldova. Unii s-au grăbit să spună că victoria Maiei Sandu va reaprinde speranța UNIRII. Personal, nu cred încă în unirea propriu-zisă, dar cred cu tărie într-o unire la nivel European. Dacă Maia Sandu va duce Moldova în UE, atunci e clar că unirea se va face simbolic și definitiv!

   Ministerbannernou1240x156v4

 

 

RECOMANDATE

Contact Info.

  • Jurnal Românesc este în slujba românilor de pretutindeni. Așteptăm sugestiile, informațiile și problemele dumneavoastră la adresele portalului.
  • Drobeta Turnu Severin.
  • +40 728 317685
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…