cache/resized/d966cb12717e332b0f1a82938479d3e6.jpg
EVENIMENTE
Prezent în județul Mehedinți, în calitate de președinte al PMP, la o întâlnire cu filiala județeană PMP, diplomatul
cache/resized/29fd72a8dd0ddff8e6be172abace1982.jpg
DIASPORA
Se dă startul concursului de creație literară și desen dedicat Limbii Române: organizatori GRASP Milano și Centro
cache/resized/f0986eb02530176782cb7c7a83403877.jpg
DIASPORA
„Ne apropiem de finalul etapei de evaluare a cererilor de finanțare nerambursabilă depuse la Departamentul pentru
cache/resized/d01eb6857e949326ca745d601557092c.jpg
KLADOVO
Școala Gimnazială din satul Podvrșka, arondat comunei Kladovo, a fost recent scena unui eveniment emoționant. Asociația
cache/resized/0d990f5e38d3e113996fe775809210e7.jpg
KLADOVO
Potrivit portalului media nova.rs din Serbia, primarul din Kladovo, Saša Nikolić, este amestecat într-un scandal
cache/resized/b2b682b4133f95f4f7206462aeb7fd54.jpg
DIASPORA
Presa franceză a anunțat moartea tragică a unui şofer român de TIR care a fost înjunghiat într-o benzinărie din Franţa,
cache/resized/2875b8416bd82c8d20d811c0f051eda1.jpg
CHISINAU
Recent am primit o declarație de la domnul Ion Borș, prin Linkedin. Domnul Borș este Șeful Diviziei de Statistică
cache/resized/0d08b752f516ef6b16653b59edac800f.jpg
EVENIMENTE
Reprezentanți ai ministerelor, autorităților centrale și cultelor religioase s-au reunit astăzi, la Palatul Victoria,
cache/resized/52c83c962ddcd11ef256c044725c24df.jpg
UCRAINA
La data de 1 aprilie 1941 a avut loc masacrul de la Fântâna Albă, în care au pierit peste 3.000 de români bucovineni,
cache/resized/d4ac4817e408b2be6d9766915f94c7f6.jpg
CHISINAU
România a donat azi, chiar de Ziua Unirii Basarabiei cu România, Republicii Moldova. un nou lot de vaccin anti-Covid-19
robghrcsenfrdeelhuitptrusresuk
Romeo Crîșmaru Scris de  Mai 29, 2021 - 1784 Views

Primarul din Kladovo, atras, de consilierul său, într-o combinație mafiotă

Potrivit portalului media nova.rs din Serbia, primarul din Kladovo, Saša Nikolić, este amestecat într-un scandal uriaș, după ce consilierul său a fost implicat într-un atac de tip mafiot. Nikolić, reprezentant al partidului de guvernământ din Serbia, SNS, a târât și partidul în scandalul care răscolește acum micul orășel de frontieră, deaoarece principalul acuzat este președintele Organizației de Tineret a SNS din Kladovo și coordonator al Biroului pentru Tineret al municipalității, Saša Nikolić (28 de ani). Presa sârbă spune că acesta, împreună cu un cămătar ar fi extorcat mai multe persoane, acționând la ordinal primarului.

Întreaga comunitate din Kladovo, orașul aflat vizavi de Severin, peste Dunăre, dar și din celelalte 21 de localități arondate comunei Kladovo, sunt șocați, după ce poliția sârbă a arestat doi tineri acuzați de amenințare și extorcare asupra unui cetățean sârb recent întors din SUA, căruia i-au cerut, sub amenințarea armei, 80.000 de euro. Concret, nova.rs, scrie, sub titlul „Bokser i zelenaš iz SNS radio po nalogu predsednika Kladova” (în traducere „Un boxer și un cămătar de la SNS au lucrat la ordinal președintelui comunei Kladovo”), că kick-boxerul Darko Stevanović (28 de ani), coordonatorul Biroului Tineretului din Kladovo și președintele tinerilor SNS din acel oraș, a fost recent arestat împreună cu cămătarul Luka Otašević (24 de ani) pentru tentativă de extorcare.

„Se suspectează că Otašević și Stevanović au cerut sub amenințare recent 80.000 de euro sub formă de contracte și chitanțe pentru datoriile de la persoanele returnate din America. În acest sens, unul dintre cei vizați de cămătar și de consilierul primarului, a fost luat cu forța de pe stradă și dus în apropiere de Kladovo unde a fost speriat după ce agresorii au tras mai multe focuri cu o pușcă automata. Poliția a reacționat imediat, arestând suspecții, iar Înalta Curte din Negotin a dispus reținerea lor timp de până la 30 de zile”, scriu jurnaliștii de la nova.rs.

Nu s-a demonstrat că primarul ar fi ordonat sau ar fi fost amestecat direct în acțiunea mafiotă

Surse din Kladovo ne-au precizat că nova.rs ar fi un portal controlat de opoziția politică a partidului aflat la guvernare, SNS, și de aceea articolul ar scrie că și primarul Kladovei, Saša Nikolić, ar fi amestecat în atacul mafiot sau că, mai rău, cei doi ar fi acționat la ordinal lui. În realitate nu există dovezi clare și nici declarații oficiale potrivit cărora primarul ar avea vreun amestec, în afară de faptul că unul dintre agresori, Darko Stevanović, este angajatul Primăriei și consilierul lui apropiat.

Pe de altă parte, nova.rs, susține că sursele lor pretind că Otašević este cunoscut ca fiind cămătar de mai multă vreme, „lucru demonstrat și de acuzațiile penale depuse împotriva sa de un cetățean întors din America”. Aceeași sursă media mai scrie că „Stevanović este considerat a fi pumnul izbitor al progresistilor și împingătorul voturilor în Kladovo („Stevanović važi za udarnu pesnicu naprednjaka i uterivača glasova u Kladova“ – n.n.: textul original din articolul nova.rs). „De asemenea, conform informațiilor noastre, există mai multe acuzații penale împotriva acestui tandem, pe care Parchetul de bază din Negotin nu ni le-a confirmat încă”, mai scrie nova.rs.

Poliția sârbă a descoperit o listă de creditori

„În timpul percheziției poliției, după ce au fost reținuți, poliția ar fi găsit un jurnal cu o listă de creditori cărora Otašević le-a dat bani cu dobândă. Potrivit informațiilor încă neconfirmate, arma tatălui său a fost găsită la percheziție”, mai scrie nova.rs. Aceeași jurnaliști amintesc și faptul că tatăl lui Luka Otašević este tot cămătar, unul chiar de temut în Kladovo.

Consilierul și apropiatul primarului din Kladovo, acuzat acum de agresiune, Darko Stevanović este fondatorul unei asociații a cetățenilor „Eden Kladova”, care se ocupă de „dezvoltarea comunității locale, turism, ecologie, sprijin pentru tineri, precum și în toate celelalte domenii care poate contribui la îmbunătățirea vieții tuturor cetățenilor municipiului Kladovo”.

După arestarea celor doi agresori, jurnaliștii sârbi mai susțin că unul dintre martorii cheie în anchetă ar fi fost amenințat de niște bătăuși: „După ce poliția i-a arestat pe Stevanović și Otašević, haosul a domnit pe străzile acestui oraș de frontieră, iar ultimul dintr-o serie de incidente a fost înregistrat atunci când un martor a raportat că un bărbat l-a amenințat să-și schimbe declarația. Stefan Panić a fost reținut după ce un tânăr l-a reclamat poliției, care a fost recent audiat ca parte a anchetei împotriva coordonatorului Biroului pentru tineret din Kladovo și a boxerului Darko Stevanović”.

Articolul original din nova.rs poate fi citit AICI

Etichetat cu
   Ministerbannernou1240x156v4

 

 

RECOMANDATE

Contact Info.

  • Jurnal Românesc este în slujba românilor de pretutindeni. Așteptăm sugestiile, informațiile și problemele dumneavoastră la adresele portalului.
  • Drobeta Turnu Severin.
  • +40 728 317685
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…