Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Mar 31, 2020 - 23832 Views

COVID 19 FACE RAVAGII ȘI LA KLADOVO

Corespondentul nostru din zona Kladovo, Ivan Vrzogic, ne transmite situația dramatică din zona Kladovo, o zonă în care peste 80 la sută din populație sunt de naționalitate română. Peste 600 de persoane sunt izolate la domiciliu, iar zilele trecute, un bărbat a murit răpus de cumplitul virus gripal, în timp ce era la om pomană.

O persoană din Kladovo a decedat după ce a fost infectată cu virusul COVID-19! Vestea despre bătrânul de 78 de ani din Velesnica care a decedat pe data de 27 de martie 2020, a fost confirmată oficial de către autorități, cauza morții fiind virusul gripal COVID-19! O a doua persoană decedată este un bărbat în vârstă de 65 de ani. Și acesta confirmat cu COVID 19. Numărul de morți din municipul Kladovo ajuns la 2, iar 5 persoane sunt confirmate ca infectate. Aproape 600 de persoane sunt la izolate la domiciliu.

A luat virusul de la pomană

Un pensionar originar din satul Velesnica, comuna Kladovo, în vârstă de 78 de ani, care lucrase mai mulți ani în Danemarca, a murit la spitalul de boli infecțioase din Niș, din cauza COVID-19! Soția lui e în stare gravă. Copii lui, dar și nepoții sunt izolați. Suspiciunea principal este că s-a infectat în timp ce p-articipa la o pomană. „Știind că bătrânul nu a fost în Danemarca, de câțiva ani de zile, de când ieșise la pensie, este clar ca s-a infectat în satul Velesnica. Autoritățile fac cercetări pentru a afla toate persoanele cu care bărbatul a intrat în contact. Mai mult decât atât, știind că în satul Velesnica nu există niciun magazin și sătenii se duc la Kladovo pentru cumpărături, se caută și alte persoane cu care bătrânul ar fi putut intra în contact în municipiul Kladovo”, transmite corespondentul jurnalromanesc.ro din Kladovo.
Având în vedere că sâmbătă, 28 martie 2020, parcurile din Serbia au fost pline de oameni și, evident că sunt mulți oameni care nu respectă distanțarea socială, Guvernul Serbiei gândește să ia măsuri mai dure, adică să introduce restricțiide deplasare. Nimeni n-are voie să fie în stradă 24 de ore zilnic! S-au instituit restricții de deplasare, între orele 17:00 și 05:00. Pentru cei în vârstă de peste 65 de ani, ieșirea e interzisă permanent în mediile urbane cu peste 5000 de locuitori și pentru cei peste 70 de ani, în mediile rurale sub 5000 de locuitori. Amenzile pentru persoanele care ies din casă, între orele 17:00 și 05:00 sunt de la 50.000 de dinari (420 EUR) la 150.000 de dinari (1270 EUR).

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…