Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Iul 01, 2020 - 23496 Views

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni vă invită la dialog!

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) invită la dialog reprezentanții mediului asociativ românesc din afara granițelor țării, prin organizarea unor sesiuni de informare și dezbateri online, în cadrul proiectului Dezbateri cu mediul asociativ.

DRP pune la dispoziția reprezentanților comunităților de români din afara granițelor o platformă de prezentare și de dezbatere a celor mai importante teme care vizează nevoile românilor din diaspora, precum și posibilele soluții menite să vină în sprijinul acestora. Principalele subiecte de discuție se vor baza atât pe promovarea proiectelor și acțiunilor DRP în raport cu mediul asociativ românesc, cât și pe nevoile românilor care decid să plece din România dar și dificultățile pe care aceștia le întâmpină în statele în care trăiesc și muncesc.

În acest sens, dezbaterile online vor fi grupate geografic, în funcție de statul de reședință al participanților. Formatul întâlnirilor prevede o durată de maxim 1h30 minute și 15-20 de participanți/sesiune, pe o platformă online (Skype, Google Meet, Webex). Prima sesiune va avea loc pe data de 07 iulie a.c. și se adresează comunităților de români din Franța și Germania. Pentru următoarele sesiuni de dezbateri, vă invităm să consultați calendarul de mai jos:

CALENDAR DRP

Participarea se va realiza pe bază de înscriere la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., în ordinea înscrierilor, în limita locurilor disponibile. Pentru înscriere, vor fi transmise numele, prenumele și datele de contact ale participantului și ale persoanei de contact dacă aceasta este diferită, țara și asociația pe care o reprezintă. Fiecare asociație va putea delega un singur reprezentant. Totodată, solicitările de informații și detalii suplimentare pot fi adresate pe același e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pe perioada desfășurării dezbaterilor online se vor aplica regulile Chatham House, disponibile aici: https://www.chathamhouse.org/chatham-house-rule

Înscrierile se vor încheia cu două zile lucrătoare înainte de data programată pentru sesiune, confirmarea de participare și detaliile aferente urmând a fi transmise de către organizator.

Unul dintre obiectivele prioritare ale DRP este menținerea unei legături strânse cu mediul asociativ românesc în vederea păstrării și promovării identității lingvistice, culturale și spirituale a românilor de pretutindeni.

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…