Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Oct 21, 2017 - 2356 Views

VIOREL BADEA, DISCURS DE EXCEPȚIE ÎN PLENUL APCE

Senatorul Viorel Badea a susținut un discurs excepțional în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), în cadrul dezbaterii de urgență pe tema legii educaţiei din Ucraina. Vezi înregistrarea VIDEO!


Senatorul Viorel Badea a susținut un discurs de excepție, dur, dar obiectiv și sincer, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), în cadrul dezbaterii de urgență pe tema legii educaţiei din Ucraina. Discursul este rostit în limba italiană și pune la punct obrăznicia și abuzul autorităților ucrainene la adresa comunității românești.

În urma acestei dezbateri, APCE a adoptat Rezoluția 2189 (2017): „Noua lege a educației din Ucraina: un impediment major cu privire la învățământul în limba maternă a minorităților naționale”, prin care Adunarea Parlamentară lansează un semnal politic foarte clar la adresa autorităților ucrainene în legătură cu impactul negativ cauzat de prevederile Legii educației pentru învățământul în limba maternă al minorităților naționale.

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…