Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Oct 10, 2020 - 17575 Views

Un an foarte prost pentru vinificație, în Transcarpatia

Anul 2020 este cel mai prost an pentru viticultură și vinificație! Așa consideră viticultorii din Transcarpatia, potrivit Agenției de presă BucPress. Aceștia mai spun că nici condițiile meteorologice, nici alți factori nu au contribuit la rezultate pozitive în această ramură a economiei.

„Au fost anulate multe festivaluri din cauza carantinei, astfel majoritatea vinificatorilor privați n-au putut să-și realizeze produsele. Au suferit și întreprinderile mari. La crama Chateau Chizay (Beregovo) sunt de părere că sezonul din acest an pentru vinificatori este unul dintre cele mai grave din ultimele decenii. De vină sunt înghețurile severe târzii, care au lovit în aprilie în timpul dezvoltării viței de vie. Iar vara vița de vie a fost afectată de frig și umiditate. Recolta record de struguri în Transcarpatia a fost în 2018, în cantitate și calitate”, scrie bucpress.eu.

Potrivit sursei citate, micii antreprenori vorbesc și despre eșecul recoltei din acest an: „În special, în cramele familiei Urst din satul Bene, raionul Beregovo. Se planifică obținerea a doar 30 de mii de litri de vin, deși în anii anteriori a fost posibil să se producă până la 50 de mii de litri. Vinificatorii din Ujgorod și Mucacevo spun că au pierdut până la o treime din recolta lor în unele podgorii”.

Potrivit observațiilor fermierilor, din cauza secetei din majoritatea podgoriilor din acest an, comparativ cu nivelul de anul trecut, producțiile au scăzut cu 25-40% (în 2019 s-au recoltat aproximativ 100 de mii de tone).

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…