Imprimă această pagină
Ivan Vrzogic Scris de  Aug 19, 2022 - 12569 Views

BLOCAJUL CONTINUĂ ÎN VAMA SÂRBEASCĂ DE LA PF I (video)

Autoritățile sârbe de frontieră de la Vama Djerdap I (Porțile de Fier I) continuă să obtureze traficul și așa destul de aglomerat din această perioadă. Cozile de TIR-uri și autoturisme se întind, aproape zilnic, pe zeci de kilometri. Lentoarea poliției de frontieră sârbe afectează turismul.

Cozile formate la vamă se întind în permanență pe aproape doi kilometri și sunt formate la punctul de trecere Porțile de Fier 1 la ieșire din Serbia. Coadă e acum formată de TIR-uri, dar la ieșire din Serbia există și coadă mare de autoturisme. Culmea este faptul că aceste cozi se formează și în zilele de lucru, nu numai în week-end. Deși coada de camioane nu are neapărat legătură cu eficiența de la vama sârbeasca, se observă că mai ales peste week-end-uri cozile imense se formează la Porțile de Fier mai ales pe partea sârbeasca, atât la intrare, cât și la ieșire din Serbia, și timpul de așteptare durează des o oră și jumătate său două ore.

Că e așa, autorul acestui articol a fost martor de multe ori în ultimii câțiva ani. Neoficial poliția de frontieră sârbă zice că problema ar fi generată de lipsa de personal, și că se lucrează la rezolvarea situației.

Asemenea gen de atitudine ar putea lovi grav în turismul înfloritor din Kladovo și din zonele adiacente. Se estimează că zilnic în zona Kladovei se duc aproape cel puțin 1200 de turiști români din Mehedinți și zonele limitrofe. Efectul economic anual se estimează la 7 - 8 de milioane de EUR, și cozile la vamă oricum nu ajută turismului.

Etichetat cu
Ivan Vrzogic

Corespondent jurnalromanesc.ro din Kladovo și Negotin

Articole recente - Ivan Vrzogic

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…