Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Feb 24, 2016 - 499 Views

PRIMĂVARA ROMÂNEASCĂ LA COȘTEI

Primavara românească, cu flori, muzică, culori și bineînțeles Mărțișoare, se așterne și pe meleagurile românești din Serbia. La inițiativa organizației de interes obștesc "Românii Independenți din Serbia" (RIS) în parteneriat cu S.C.A. "Eminescu" din Coștei și Asociația civică "Pentru un Vârșeț mai Bun", pentru prima oară românii din Serbia organizează Festivalul Mărțișorului - Coștei 2016, pe 1 Martie, ziua în care Mărțișorul vestește venirea unei noi primăveri, un simbol al dragostei, recunoștinței și respectului față de cei dragi și apropiați.

Festivalul Mărțișorului - Coștei 2016 vine să confirme că spiritualitatea românilor din Serbia renaște bazându-se și pe obiceiuri și tradiții, iar pe scena Căminului Cultural din localitate se vor perinda câteva sute de participant: fanfare, orchestre, dansatori, coriști, soliști vocali și instrumentiști, invitați din Serbia de Răsărit și România.

În program vor participa: S.C.A. "Eminescu" din Coștei (fanfara, soliști vocali și instrumentiști), Corul Bisericii Ortodoxe Române din Coștei, Fanfara "Turturica" din Mesici, S.C.A."George Coșbuc" din Voivodinți (formația folclorică, orchestra și fanfara), S.C.A. "Mihai Eminescu" din Straja (formațiunea muzicală), Fanfara "Tineretul" din Satu-Nou, S.C.A. "Ion Bălan" din Iablanca (fanfara, soliști vocali și instrumentiști), oaspeții din Serbia de Răsărit (Petrovaț na Mlavi) - cunoscuții soliști instrumentiști, Petar și Jica Maculevici, S.C.A. "Mihai Eminescu" din Coștei (fanfara), Fanfara "Doina" din Râtișor, S.C.A. "Luceafărul" din Vârșeț (orchestra, soliști vocali și instrumentiști), Fanfara din Deliblata, Liceul din Vârșeț (soliști vocali și instrumentiști), S.C.A. "Progresul" din Vlaicovăț (soliști instrumentiști), programul de gală, oaspeți din România, îndrăgita solistă de muzică polulară - Otilia Radu cu formația lui Ionel Radu și Lazăr Novac, doinitorul Banatului și alții.

Festivalul Marțișorului personifică frumusețea românilor din Serbia, a filonului românesc la început de primăvară dovedind că în noi mai există ceva sfânt, miraculos și înălțător. Mărțișorul pentru românii din Serbia este un simbol al păci, al fericirii și purității sufletești.

Vă așteptăm cu Mărțișoare!

Dr. Dorinel Stan – președintele RIS

 
 
 
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…