Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Feb 18, 2016 - 468 Views

Întâlnirea secretarului de stat Petre Guran cu vicepreședintele CRS

Vicepreședintele Comunității Românilor din Serbia, Dorel Cebzan, a avut o întrevedere la București cu secretarul de stat Petre Guran, din cadrul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni. Au fost analizate, cu acest prilej câteva din problemele grave cu care se confruntă CRS.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul oficial al CRS, vicepreședintele organizației a subliniat problemele existențiale ale Comunității Românilor din Serbia, cea mai gravă dintre acestea fiind cea a sediului central. Cebzan că nu atât pierderea sediului este cea de bază, cât imposibilitatea de utilizare a sediului central din ultimii 5 ani, considerând că dacă ar fi existat posibilități de o funcționare minimă, niciodata nici nu s-ar fi ajuns în situația de astăzi. De asemenea, vicepreședintele CRS i-a explicat oficialului român că existența CRS este rodul unui entuziasm fără precedent, dar și al unor sacrificii majore, dar se pune problema, până când e posibilă o astfel de funcționare.

S-a făcut o prezentare a activităților CRS de-a lungul anilor, care pot fi și mai mult îmbunătățite, un exemplu pozitiv fiind marcarea a 25 de ani de existență a CRS, printr-un spectacol Gheorghe Zamfir la Uzdin, sprijinit de DPRRP, eveniment onorat și cu prezența Ministrului Delegat , Dan Stoenescu.

Secretarul de Stat, Petre Guran, a subliniat, la rândul său, că la București este cunoscută importanța CRS, fiind optimist că va fi posibilă o funcționare mai sistematică pe viitor. Oficialul a îndemnat CRS să depună proiecte în sesiunea de finanțare a DPRRP și a mai subliniat că activitățile depuse de CRS de-a lungul anilor sunt cunoscute, câștigând o experiență care ar trebui utilizată și pe viitor.

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…