Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Oct 02, 2018 - 4140 Views

MUZEUL ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI

Ministrul Natalia-Elena Intotero a lansat la Roma platforma online a Muzeului Românilor de . 


Proiectul Muzeului pentru Românii de s-a concretizat pe data de 1 octombrie 2018, sub forma unei platforme online accesibile conaționalilor de pe toate meridianele lumii. Ministrul Natalia-Elena Intotero a lansat versiunea virtuală la Roma, alături de reprezentanți ai comunității românești și de studenții români din cadrul extensiei Facultății de Teologie, Universitatea București.

Platforma online a muzeului include secțiuni precum: Români din jurul granițelor, de mobilitate, Centenar, Exilul Românesc, Școala și biserica, Vechi cărți de identitate și pașapoarte, Hărți, Tradiții și Obiceiuri și altele.
Ministrul a prezentat conținutul versiunii online și a reamintit că Muzeul Românilor de este un proiect pe care românii din și din comunitățile istorice l-au dorit foarte mult.

„Am lansat această platformă în capitala țării unde avem cea mai numeroasă comunitate din de mobilitate – să nu uităm că sunt aproape 1.200.000 de români cu rezidență în Republica Italiană. În același timp, de Roma se leagă originea și existența noastră ca popor. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit cu materiale pentru realizarea acestui proiect. Continuăm să lucrăm zi de zi pentru a-i îmbogăți conținutul și sper ca în cursul anului următor muzeul propriu-zis să își deschidă porțile la București,” a spus ministrul pentru românii de .

Platforma a fost realizată cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Muzeului Național de Istorie a României, Academiei Române, Editurii Eurodidactica, Patriarhiei Române, precum și cu susținerea mediului asociativ românesc de peste hotare.

Muzeul Românilor de poate fi vizitat online accesând pagina: www.muzeulromanilordepretutindeni.gov.ro și urmărind pagina oficială de Facebook a MRP: https://www.facebook.com/mprpromania/.

Totodată, aveți în link-ul de mai jos și o prezentare a platformei care poate fi descărcată timp de 7 zile: https://wetransfer.com/downloads/293a598394ff45ac0fdd2de12d487e4320180930231644/e5f2f0.

 

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…