Imprimă această pagină
Ivan Vrzogic Scris de  Ian 15, 2022 - 18250 Views

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită la Kucevo

Cu ocazia Zilei marelui poet național Mihai Eminescu, Ziua Culturii Naționale, La Kucevo este programată, începând cu ora 17:00, ora Serbiei, o manifestare omagială.

Evenimentul va avea loc în sediul Consiliului Național al Minorității Naționale Române (CNMNRS) din Kucevo și în acest an se anunță mult mai modestă decât în anii precedenți, din cauza pandemiei de COVID-19. La situația restrictivă din Serbia se adaugă, în mod nefericit, și restricțiile impuse de Guvernul României, privind obligativitatea de prezentare a unui test PCR la intrarea în România. Tocmai din această cauză, majoritatea invitaților din România au renunțat la participare. Chiar și în aceste condiții, manifestarea va avea loc în spațiul deținut de CNMNRS la Kucevo, sâmbăta, 15 ianuarie, începând cu ora 17:00.

Programul de marcare a Zilei Eminescu va cuprinde diferite interpretări de melodii de muzică populară românească, la fel ca și expoziții de pictură deschise de doi pictori din zonă: Angela Bicici cu motive de porturi populare și Dragan, Ilici din satul Jitcovica, cu motive de natură.

Etichetat cu
Ivan Vrzogic

Corespondent jurnalromanesc.ro din Kladovo și Negotin

Articole recente - Ivan Vrzogic

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…