Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Mai 30, 2018 - 12923 Views

„Descoperă și Cunoaște România”, etapa a treia

În perioada 25 – 27 mai a.c., s-a desfășurat a treia etapă a proiectului „Descoperă și Cunoaște România”, ediția Centenar, dedicată românilor din Ucraina – zona Cernăuți.

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) le-a pregătit celor 50 de etnici români din statul vecin atât vizite la muzee și monumente istorice, cât și întrevederi cu reprezentanți ai autorităților centrale și locale, în județele Suceava și Bistrița-Năsăud. Festivitatea de deschidere a celei de-a treia etape a avut loc la Palatul Administrativ din Suceava în prezența doamnei prefect Mirela Elena Adomnicăi și alături de domnul senator Ioan Stan, domnul senator Virginel Iordache, doamna deputat Maricela Cobuz, domnul vicepreședinte al Consiliului Județean Marin-Gheorghe Niță și domnul consilier județean Mihai Grozavu. Evenimentul a fost moderat de domnul secretar de stat Veaceslav Șaramet.

Ca parte a programului, în prima zi a proiectului etnicii români au vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei, Complexul Muzeal Bucovina și la finalul zilei au ajuns la Mănăstirea Dragomirna.

A doua zi a început cu turul Turnului Dogarilor, urmat de o incursiune la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud. Ziua s-a încheiat cu turul Cetății Ciceului și cu vizita la Mănăstirea Petru Rareș Vodă, unde participanții au fost întâmpinați de către domnul Valentin Mureșan, primarul comunei Ciceu Mihăiești.

Ultima zi a programului pregătit de MRP a inclus deplasări la Casa Memorială Liviu Rebreanu, Casa Memorială George Coșbuc și la Cetatea Rodnei.

Proiectul MRP „Descoperă și Cunoaște România” își propune să contribuie la consolidarea dialogului între etnicii români din afara granițelor, în vederea menținerii legăturilor identitare românești. Edițiile anului Centenar sunt dedicate comunităților istorice și se desfășoară în perioada martie – decembrie 2018.

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…