Imprimă această pagină
Mihai Firică Scris de  Oct 04, 2016 - 754 Views

VIZITĂ REGALĂ LA CAHUL ŞI COMRAT

Promovarea apropierii românilor de pe ambele maluri ale Prutului şi crearea premiselor unei colaborări susţinute între administraţiile celor două ţări, obiective cuprinse în programul „O viziune pe 30 de ani”, a inclus numeroase vizite ai reprezentanţilor Familiei Regale a României în Republica Moldova.


Aproape toate evenimentele organizate sau aflate sub Înaltul Patronaj al membrilor Casei Regale include pe lista participanţilor şi reprezentanţi ai Republicii Moldova. Şi în acest an, proiectele de apropiere între cele două ţări au fost promovate prin vizite în diverse localităţi din Republica Moldova, precum şi acţiuni concrete de colaborare între insituţii.

Principele Radu a vizitat, luni, Consiliul Raional Cahul, unde s-a întâlnit cu președintele consiliului, Ion Groza, și cu primarul orașului Cahul, Nicolae Dandiș. La întâlnire au luat parte dl Gheorghe Duca, membru al Executivului de la Chișinău, președintele Academiei de Științe a Republicii Moldova, și Excelența Sa domnul Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău. În continuarea vizitei, potrivit unui comunicat de presă publicat de romaniaregala.ro, Principele Radu a sosit la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul, unde a avut o întâlnire cu studenți și cu profesori. La Colegiul „Mihai Eminescu”, Alteţa Sa Regală a participat la o întâlnire cu elevii colegiului și cu profesorii lor.

La Comrat, în Regiunea Autonomă Găgăuzia, marţi, Principele Radu va vizita Universitatea de Stat din Comrat unde, cu un an în urmă, la inițiativa Alteței Sale Regale, au început demersurile pentru deschiderea unui Lectorat de Limba Română. Lectoratul numără actualmente doi profesori și a fost inaugurat în martie 2016.

Principele Radu va vizita, de asemenea, Centrul de Informare al României. Alteța Sa Regală va avea un dialog cu studenții universității pe teme legate de limbă, civilizație și cultură română. La vizită va lua parte președintele Academiei de Științe a Republicii Moldova și ambasadorul României la Chișinău.

Etichetat cu
Mihai Firică

„Am considerat întotdeauna că patriotismul trebuie demonstrat prin fapte concrete”

Website firica.blogspot.ro/

Articole recente - Mihai Firică

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…