Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Aug 20, 2015 - 515 Views

SENATORUL BADEA ATACĂ LEGEA ALEGERILOR

Termenul pe care românii din afara granițelor îl au la dispoziție pentru a se înscrie în Registrul Electoral, conform prevederilor articolului 42 din noua Lege a alegerilor, este foarte scurt, consideră senatorul Viorel Badea, vicepreședinte al Comisiei românilor de pretutindeni.

În opinia furnizată portalului timpromanesc.ro de către Viorel Badea, senator pe un colegiu aflat afara granițelor, termenul de înscriere în Registrul electoral, care va începe să curgă începând cu 1 aprilie 2016, este mult prea scurt pentru a asigura cu adevărat dreptul de vot românilor din afara țării. Senatorul de diaspora propune ca această perioadă să se întindă pe doi ani, începând chiar de la 1 ianuarie. Badea atrage atenția, într-un comunicat remis și redacției noastre, că în timp ce românii din țară sunt înscriși automat în RE de autoritățile din țară, românii cu drept de vot din afara granițelor trebuie să ceară personal acest lucru, printr-o cerere pe care trebuie să o depună, împreună cu alte documente, la ambasade și consulate.

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…