Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Sep 17, 2016 - 1120 Views

LANSARE DE CARTE ȘI CONCERT EXTRAORDINAR HIROKO MINAKAMI & FRIENDS, LA CHIȘINĂU

Duminica, 18 septembrie 2016, de la ora 16:00, în Sala Mică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, din Chișinău, are loc un eveniment special ADENIUM. Este vorba despre o lansare de carte și un concert extraordinar Hiroko Minakami & Friends. Organizatorii anunță că intrarea este liberă.

Evenimentul Adenium de duminică, 18 septembrie, va avea loc în Sala Mică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” (Strada Mitropolit Varlaam 78, Chișinău), începând cu ora 16:00 și va îmbina lansarea volumului Dezlegând misterele nașterii și morți… și ale fenomenelor intermediare, autor Daisaku Ikeda, cu un concert de muzică clasică care se va desfășura sub titulatura Hiroko Minakami & Friends.

Dezlegând misterele nașterii și morții… și ale fenomenelor intermediare de Daisaku Ikeda este un amplu tratat contemporan al budismului. La acest început de secol XXI, în întreaga lume se intensifică studierea problemelor fundamentale, eterne, ca viața și moartea, rostul vieții, originile și destinațiile noastre ultime, cât și întrebarea cu privire la existența de după moarte.

Cartea examinează filosofia de viață a budismului Nichiren în lumina ideilor de ultimă oră despre viață și moarte, deși cuprinderea exhaustivă într‑un singur volum a unei probleme atât de vaste este imposibilă. Budismul Nichiren oferă oamenilor mijloacele de a‑și transforma destinele prin înfăptuirea propriei revoluții umane individuale și dezvăluie calea spre pace și fericire.

Puteți descărca o prezentare a cărții de mai jos, la sfârșitul articolului, la secțiunea „Descarcă atașamente”

Daisaku Ikeda este unul dintre cei mai cunoscuți învățători budiști din zilele noastre, scriitor, poet, activist pentru pace și militant pentru abolirea armelor nucleare. Distins cu numeroase premii, a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace (2015, 2016).

Lansarea va avea loc cu participarea doamnei Claudia Partole (scriitoare) și va fi moderat de Florin Iancu (prof., director de Dezvoltare Adenium).

Cartea va fi disponibilă în premieră la standurile special amenajate în cadrul Sălii Mici a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Începând cu 21 septembrie, volumul va putea fi găsit în librării și pe site-ul editurii.

A doua parte a evenimentului va conține un concert de muzică clasică susținut de pianista japoneză Hiroko Minakami. Hiroko Minakami este prima pianistă din afara granițelor care a concertat în România după căderea regimului Ceaușescu. A susținut mai mult de 1 500 de concerte în nenumărate țări de pe toate continentele; în România, a mai concertat în Arad, Timişoara, Cluj, Iași, Ploieşti. A compus muzică pentru programe de televiziune, iar primul său album s-a vândut în mai bine de 25 000 de exemplare. Părți din autobiografia sa, Hiroko: There’s always been a piano with me, au fost publicate în auxiliarele școlare pentru copiii de școală primară din Japonia. Este gazda unei emisiuni de radio și autoare de rubrică în revista muzicală Chopin din Tokio.

Vor mai participa: Nicușor Mărdărescu, oboi (doctor în muzică, Filarmonica „Mihail Jora”, Bacău), Ștefan-Gabriel Luță, vioară (elev la Liceul Republican de Muzică „Ciprian Porumbescu”, Chișinău), Călin Fărcășel, flaut (lector univ. dr. Universitatea de Arte „George Enescu”, Iași) și Daria Cornițov, violoncel (elevă la Liceul Republican de Muzică „Serghei Rahmaninov”, Chișinău).

Intrarea la evenimentul Adenium de duminică, 18 septembrie, din Sala Mică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Chișinău este liberă, în limita locurilor disponibile.

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…