Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Mar 11, 2016 - 560 Views

PRIMUL AJUTOR UMANITAR ROMÂNESC A AJUNS LA CHIȘINĂU

Primul ajutor umanitar din partea României a ajuns în Republica Moldova. Nouă tiruri cu zahăr, adică peste 200 de tone, care urmează să fie distribuite prin țară. În următoarele săptămâni vor ajunge și alte transporturi cu produse alimentare. Mai mult, România va trimite și 16.000 de tone de păcură.

Primul lot de zahăr, în cantitate de 203 tone, a fost transmis Agenţiei Rezervelor Materiale, altele din totalul de 1170 de tone vor ajunge în țară în următoarele 2-3 săptămâni. Ajutorul urmează să fie distribuit instituțiilor sociale (case de copii, școli internat, grădinițe, aziluri de bătrâni etc.), pentru suplinirea rezervelor anuale ale acestora, iar cantitatea nedistribuită va completa rezerva de stat a Republicii Moldova.

Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a participat direct la evenimentul de recepționare a primului transport de produse alimentare cu titlu gratuit pe care România le oferă Republicii Moldova. Cu acest prilej, Brega a mulțumit Ambasadorului României la Chişinău, Marius Lazurca, pentru conlucrarea foarte bună și pentru sprijinul acordat Republicii Moldova. „Acum am înțeles ce înseamnă prietenul bun la nevoie se cunoaște. Nu ştiu o altă țară care să ne fi ajutat atât de mult ca România", a concluzionat Gheorghe Brega.

Ajutorul umanitar este transmis Republicii Moldova cu titlu gratuit. Guvernul României urmează să mai acorde ajutor umanitar sub formă de pachete alimentare pentru familiile social vulnerabile, precum şi păcură destinată prevenirii situaţiilor de risc în domeniul energetic.

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…