Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Apr 06, 2019 - 6120 Views

Andrei Năstase: „De Marșul Tăcerii s-a spart tăcerea, iar hoților li s-a strigat pe nume!”

Andrei Năstase transmite un mesaj emoționant pe contul său de Facebook: „Acum patru ani, pe 5 aprilie 2015, o echipă de oameni temerari a organizat o amplă acțiune de protest față de guvernarea coruptă și mafiotă, comemorând, totodată, șase ani de la tragicele evenimente din 7 aprilie 2009, când o grupare criminală dirijată de cardinalul negru al corupției, Vladimir Plahotniuc, a comis o lovitură de stat, folosindu-se în mod cinic și impertinent de sincera revoltă a tinerilor împotriva unui regim obtuz și desuet”.

„Evenimentul nostru a fost intitulat, simbolic, Marșul Tăcerii. Dar numai tăcere nu a fost. Pentru că atunci, anume atunci, cu mare curaj, pentru prima oară după o perioadă de mari întreruperi, de Marșul Tăcerii s-a spart tăcerea, iar hoților li s-a strigat pe nume chiar în fața parlamentului și guvernului!”, își amintește Andrei Năstase.

Actualul lider al Platformei ACUM spunea la acea vreme, la microfonul improvizat, la poate cea mai de suflet acțiune de protest că „Ceea ce vedem la Banca de Economii, Banca Națională, nu este nimic altceva decât finalul unui proiect pus la cale în 2010. Conform acestui proiect pe parcursul a 5 ani de zile beneficiarul a furat miliardul. Acest individ se cheamă Plahotniuc, susținut de alte canalii ca el pe care se menține această râie, acest cancer politic al Republicii Moldova”!

„Nu putem accepta ca torționarii să rămână la putere, să-și facă mendrele în continuare!”

„Am cerut condamnarea tuturor făptașilor crimelor din 7 aprilie 2009, identificarea și judecarea vinovaților de distrugerea sistemul financiar-bancar și sărăcirea cetăţenilor, dar și reformarea reală a sistemului de drept și asigurarea unei combateri veritabile și nu mimate a corupției. Nu s-au conformat, nu au ascultat de vocea puternică a poporului, au continuat să ne sărăcească, să ne alunge din Țară, să ne fure totul, inclusiv voturile și alegerile. De fiecare dată când ieșeam la proteste, plahotniucii încercau să ne întindă fel de fel de curse care să degenereze în violențe. Nu le-a reușit, pentru că de fiecare dată le-am dejucat intențiile, de fiecare dată am fost cu un pas în fața lor. Deprinși să-și rezolve problemele prin șantaj, sânge și tortură, așa cum au procedat pe 7 aprilie, gruparea respectivă a făcut repetate tentative de a ne provoca, de a ne obliga să acceptăm jocul lor murdar și periculos pentru viața oamenilor. Am ajuns la o nouă etapă a luptei noastre cetățenești și politice. Avem la îndemână o tribună și o platformă parlamentară care ne oferă posibilitatea să readucem țara la normalitate, să materializăm speranțele tuturor alegătorilor, fie de acasă, fie din străinătăți. Iată de ce e de Responsabilitatea fiecărui deputat din legislativul actual de a face lumină și dreptate. O responsabilitate și o obligație aparte avem față de tinerii care s-au jertfit pe 7 aprilie, care au fost schilodiți, cărora Plahotniuc și acoliții le-au confiscat revolta populară. Nu putem accepta ca torționarii să rămână la putere, să-și facă mendrele în continuare. Avem obligația sa eliberăm procuratura, instanțele de judecată, celelalte instituții ale statului de drept pentru a face lumină, în conformitate cu legea, în tot ce s-a întâmplat în fatidica, dramatica și sângeroasa zi de 7 aprilie 2009”, mai adaugă Năstase.

""""""""""""""""""""""""
Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…