Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Aug 30, 2021 - 4097 Views

Proiect motivațional pentru înscrierea la cursurile de limba română

Un proiect motivațional, finanțat de Consiliul Național al Minorității Naționale a Românilor din Serbia (CNMRS), s-a derulat, pe data de 25 august 2021, în satul Velika Vrbica (Vîrbița Mare), sat cu populație majoritară de etnie română, aflat în administrarea comunei Kladovo. Scopul programului a fost motivarea părinților de a-și înscrie copii la cursurile facultative de limba română, iar organizator a fost Tihan Matasarevici, membru CNMRS.

Pe data de 25 august 2021, în localitatea Vîrbița Mare (comuna Kladovo), s-au realizat câteva activități specifice, circumscrise unui proiect al cărui scop central este motivarea părinților de a-și înscrie copiii la cursurile facultative de limba română cu elemente de cultură națională, din școlile de stat ale Serbiei.

Proiect este finanțat de către Consiliul Național al Minorității Naționale a Românilor din Serbia. Organizatorul proiectului, Tihan Matasarevici, președintele Asociației pentru Tradiția și Cultura Românilor DUNĂREA din Kladovo și membru al CNMNRS, a pus la dispoziția participanților o expoziție de fotografie veche din zona Kladovo, cu obiceiuri și port popular românesc, dar și o expoziție de costume populare tradiționale românești specific zonei. Manifestarea s-a încheiat cu muzică tradițională românească și o masa festivă.

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…