Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Iul 31, 2020 - 21468 Views

Cursuri de limba română pentru studenții români de pretitundeni, la Kladovo

Pe baza unui proiect aprobat de Departamentul pentru românii de pretutindeni, la Kladovo au loc cursuri de limba română pentru studenții români din Serbia. Cursurile se țin într-un spațiu al asociației „Eudava-Cladova”, cea care a câștigat proiectul.

Cursurile vor dura 3 luni, câte 6 ore pe săptămână, și au scopul să îi ajute pe viitorii studenți să își îmbunătățească cunoștințele de limba română literară, care le va ajuta pentru studii superioare în România.

„Asociația Culturală EUDAVA CLADOVA a câștigat finanțare pentru un proiect finanțat de Departamentul pentru românii de pretutindeni, în valoare de 25 535 de lei. Proiectul prevede învățarea limbii române pentru studenții care vor să se înscrie la facultăți din România. Studenții care sunt eligibili să se înscrie la studii ca români de pretutindeni primesc burse, masa și cazare, acoperite de Guvernul României și în plus primesc vreo 400 de RON lunar (suma depinde de loc). Orele de limba română au scopul să îi ajute pe studenții viitori să învețe și să se perfecționeze în cunoașterea limbii române literare. Orele prevăzute în proiect se țin de trei ori pe săptămână, cu 2 ore de fiecare dată, adica 6 ore săptămânal în spațiul asociației din Kladovo. Asociația Eudava-Cladova încurajează toate asociațiile cu adevărat românești să depună proiecte și să aplice pentru finanțare în orice domeniu care se referă la promovarea, dezvoltarea și afirmarea identității naționale românești în Serbia de Răsărit! Asociația EUDAVA-CLADOVA își manifestă disponibilitatea de a le oferi tot ajutorul posibil în pregătirea proiectelor”, a declarant vicepreședintele Asociației EUDAVA CLADOVA, Ivan Vrzogic.

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…