Imprimă această pagină
Mircea Popescu Scris de  Noi 01, 2016 - 1713 Views

POETUL NICOLAE TZONE LA CENACLUL DE LA ROMA

Duminică, 30 octombrie 2016, s-a desfăşurat cea de-a XIX-a ediţie a Cenaclului de la Roma, în ciuda cutremurului puternic care a devastat această ţară. A fost o ediţie a întâlnirii între boemi, cu un oaspete special, Nicolae Tzone, poet și editor la Editura Vinea.

Poetul Nicolae Tzone a venit la Cenaclul de la Roma nu doar pentru a citi din propria sa creaţie literară, ci şi cu o prezentare de carte a altor şase poeţi de valoare: Şerban Foarţă, Octavian Soviany, Mihail Gălăţanu, Ion Vinea, Tristan Tzara, Gherasim Luca. Au fost, de asemenea, prezentate şi alte două cărţi a doi scriitori români din Amertica, Nuţa Istrate Gangan şi Valeriu Cercel. Ultimul va fi, de altfel, şi oaspetele Cenaclului de la Roma al următoarei ediţii, cea din 27 noiembrie.

„A fost o ediţie plina de viaţă şi culoare, cu teatru, muzică şi poezie. O parte din membrii cenaclului au desfăşurat şi ei o bucăţică din talentul şi sufletul lor, printre aceştia Elena Agapi, Stanica Vânătoru, Eviana Euta, Tania Mariana Ianto, Mariana Cornea, Vasile Tudorache, dar şi Andreea Cucu, o tânară cu o voce fantastică pentru vârsta ei de doar 16 ani. Au fost prezenţi, pe lângă membrii nostri, Valeriu Dg Barbu, Maricica Goras, Alexandru Popescu, Maria-Ileana Tănase, Doina Mustăţea, Ionela Cucu, Simona Vasile, Daniel De Marin, Elena Lisa, Dora Teodora Diaconescu, Ana Costin, Alexandru Paraschiv, care a venit împreună cu soția sa, Anca, şi reprezentanţi ai partenerilor noștri, Pîrvu Ionel Sorin şi Toni Roma, de la Asociaţia Responsabilita Sociale. Unii dintre membrii noştri nu au putut ajunge din cauza traficului închis sau îngreunat din cauza cutremurului de dimineata. Cu toate acestea, a fost o ediţie plină de culoare şi parcă prea scurtă, de doar trei ore, dar plină de viaţă, în Teatrul Lo Spazio, unde avem locul nostru închiriat pentru a ne întâlni cu cultura şi frumosul românesc”, a declarat poeta Tania Mariana Ianto, membră a Cenaclului de la Roma.

Etichetat cu
Mircea Popescu

Articole recente - Mircea Popescu

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…