Imprimă această pagină
Mircea Popescu Scris de  Mai 30, 2017 - 3124 Views

VALERIU DG BARBU – SCRIITORUL DIN ROMA CU SUFLET NOBIL

Duminică, 28 mai 2017, a fost „Ziua românilor de ”. Membrii Cenaclului de la Roma au sărbătorit această zi, dar şi Ziua Copilului, în cea de-a 25-a ediţie de cenaclu. Cu acest prilej, Valeriu Dg Barbu, preşedintele Cenaclului de la Roma, a catalogat această întâlnire ca fiind „o ediţie memorabilă”.

A fost o ediţie de bucurie, prietenie, dăruire şi iubire; cu muzică, poveşti, teatru şi poezie. Au fost implicaţi nu doar membrii activi ai cenaclului, ci şi publicul prezent, microfonul fiind pasat din mână în mâna, ca o ştafetă, fiecare român prezent în sală luând cuvântul, iar în felul acesta creându-se o mare famile. Da, era familia de români de ziua lor. Ideea acestui circuit al microfonului „călător” a deschis practic ediţia şi a aparţinut jurnalistei Anca A. Mihai, care a pus în lumină românismul de peste hotare. Jurnalista descria atmosfera spunând, printre altele, că „România de fapt este în inima fiecăruia care conştientizează că este într-adevăr român, indiferent unde se află în lume şi e românul de , chiar dacă acesta e la Polul Nord”.

Această atmosferă de sărbătoare a fost completată perfect de prezenţa unui grup de copii români, condus de doamna profesoară Valentina Popa, anticipând „Ziua copilului”, cu un program muzical surpriză, copiii fiind bucuria ediţiei.

Totodată, în cadrul aceleeaşi ediţii scriitorul Valeriu Dg Barbu a lansat o cărticică intitulată sugestiv „Un fluture încărunţit”, acesta fiind un cadou pentru un copil special care acum are mare nevoie de mult mai mulţi prieteni, fiind foarte bolnav. Cărticica este cu povestioare pentru copii şi e caritabilă, nu spre a fi vândută, fiind de fapt un dar din partea lui Valeriu celor care vor să fie prietenii lui Daniel prin mici oferte.

Cartea „Un fluture încărunţit” este de fapt o mână de ajutor a proiectului “Prietenii lui Daniel”, proiect demarat în urmă cu câteva luni. „Autorul acestei cărticele nu este cu nimic mai bun decât voi, dimpotrivă, el doar ascunde rana lumii în rana sa, adună pământul în podul palmei şi îl sărută ca pe anafură şi apoi îl înghite cu luare aminte, ritualic... Apoi, îşi continuă drumul său păcătos şi arareori îşi mai aminteşte că smerenia este doar un gest, unul atât de simplu!... Să nu citiţi aceste povestioare ca pe un ziar. Nu căutaţi poezia lor, lăsaţi-vă purtaţi de imaginaţia voastră şi duceţi povestea mai departe, să o rescrieţi în mintea voastră altfel, mult mai vie, prin puterea faptelor... Vi s-ar putea părea ca fiind prea de mică, probabil că nici nu merită numele de carte... dar încă nu ştiţi că este doar un sâmbure de carte şi ce carte mare o să crească în inima voastră după ce o veţi parcurge… Şi astfel, voi veţi fi adevăraţii autori, scriitori de faimă, care vor face lansare de carte altfel... şi să nu credeţi că Dumnezeu de plictiseală v-a îndemnat să fiţi azi aici...”, aşa a prezentat Valeriu Dg Barbu propria carte.

Etichetat cu
Mircea Popescu

Articole recente - Mircea Popescu

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…