Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Ian 12, 2021 - 16154 Views

A murit Bogdan Stanoevici, fost ministru al românilor de pretutindeni

Fostul ministru al românilor de pretutindeni, din Guvernul Ponta 3, actorul Bogdan Stanoevici, a murit marți dimineață (12 ianuarie 2021), la Spitalul „CC Iliescu” din Capitală, unde fusese transferat de la Spitalul „Sfântul Pantelimon”, după a fost confirmat cu COVID-19. Stanoevici avea 62 de ani, iar pe data de 22 decembrie ar fi împlinit 63 de ani.

Bogdan Stanoevici a murit la Spitalul „CC Iliescu” din Capitală. El era internat la secția ATI a spitalului, după ce în luna noiembrie fusese confirmat cu COVID-19, internat la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon”, apoi transferat, pe 25 decembrie 2020, la secția ATI a Spitalului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, din București.

Bogdan Stanoevici a fost ministru pentru românii de pretutindeni în cel de-al treilea Guvern condus de Victor Ponta, între 5 martie 2014 și 17 decembrie 2014. În data de 17 ianuarie 2015, premierul Victor Ponta l-a numit pe Bogdan Stanoevici secretar de stat la Ministerul Culturii, funcție deținută până la 29 decembrie 2015.

Bogdan-Dragoș-Aureliu Marian-Stanoevici s-a născut în București, în data de 22 ianuarie 1958. Era absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. În luna mai 1989 s-a stabilit în Franța, prin căsătorie, și s-a întors în România după 22 de ani, în anul 2011.

Stanoevici a mai fost manager al Circului Metropolitan și una dintre persoanele publice care au criticat măsurile luate de autorități în pandemia de COVID-19, precum purtarea măștii.

În luna martie 2020, Bogdan Stanoevici a dat explicaţii, într-o conferinţă de presă, de ce nu poartă mască de protecţie, susţinând că este sănătos şi că nu încalcă legea.

Actorul Bogdan Stanoevici a candidat la alegerile prezidențiale din anul 2019, dar și la alegerile locale din 2020, pentru funcția de primar al Capitalei.

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…