Imprimă această pagină
Mircea Popescu Scris de  Ian 14, 2019 - 3871 Views

„Treapta a 9-a”, pe scena Teatrului Kallithea din Aradipou

Duminică, 13 ianuarie 2019, la teatrul Kallithea din Aradipou (Larnaca), românii din Cipru au fost invitaţi să vădă piesa de teatru “Treapta a 9-a”, interpretată de patru actriţe românce talentate: Carla Mihai, Cezara Munteanu, Ioana Nicolae şi Andreea Mara.

Organizatoarea evenimentului, poeta Marina Vlad, din Pyla, şi-a dorit din suflet să aducă teatrul românesc pe insula Afroditei şi chiar a reuşit acest lucru.

Spectacolul a fost unul emoţionant, cele patru actriţe interpretând formidabil piesa lui Tom Ziegler, care este o analiză de profunzime a unei boli (dependenţa de alcool) care înstrăinează mintea de corp şi care năruie normalitatea din relaţia familială.

Carla Mihai joacă rolul unei mame care încearcă să depăşească problemele legate de dependenţa de alcool (Joanna) şi care vrea să reia o relaţie normală cu fiica ei, în vârstă de 16 ani, pe care a părăsit-o cu şase ani în urmă (Melissa, rol interpretat de Cezara Munteanu).

Joanna s-a lăsat de mult de băutură şi a ajuns pe treapta a noua a planului său de recuperare. Trebuie să le ceară scuze tuturor celor pe care i-a rănit. Cea mai importantă pe listă este fiica ei, Melissa. Chiar în ziua în care Melissa împlineşte 16 ani, Joanna îşi invită fiica la ea acasă, pentru a găsi în dialog puterea de a merge mai departe.

Ioana Nicolae joacă rolul prietenei Joannei şi are o prezenţă tandră şi echilibrată, iar Andreea Mara, prin apariţia sa în rolul unei puştoaice alcoolice, ridicolă şi nonconformistă, dă un impuls de umor spectacolului.

Cezara Munteanu este impresionantă prin modul în care ţine în frâu emoţiile personajului său, o adolescentă privată de dragostea maternă, maturizată înainte de vreme. Răceala ei ascunde o suferinţă care explodează într-o scenă care-ţi dă fiori - momentul de sinceritate şi de adevăr care înlătură bariera dintre mamă şi fiică.

O piesă complexă, plină de umor, dar care maschează foarte bine drama care se ascunde în spatele cuvintelor. O piesă care merită văzută.

Etichetat cu
Mircea Popescu

Articole recente - Mircea Popescu

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…