Imprimă această pagină
Mircea Popescu Scris de  Noi 26, 2018 - 4782 Views

Seară românească la Nicosia, dedicată Centenarului Marii Uniri

Alianța Românilor din Cipru a organizat, sâmbătă, 24 noiembrie 2018, o Seară Românescă la Restaurantul Pavilion din Nicosia, dedicată Centenarului Marii Uniri.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de pr. Petre Matei, preotul comunităţii ortodoxe române din Nicosia, trimisul special al Patriarhiei Române în Cipru, care a vorbit despre organizarea unităţii naţionale a neamului românesc.

În deschidere a fost oferit şi un premiu special domnului Bambos Christodoulou, sotul doamnei Christina Christodoulou Todea, preşedintele Alianţei Românilor din Cipru, de către doamna Daniela Tane Sezonov, însărcinat cu afaceri în Cipru, ca simbol al respectului, dragostei şi omogiului pentru cel care a fost alături la toate evenimentele dedicate românilor din Cipru.

Totodată, acest eveniment a constituit şi o ocazie unică de a cinnsti această sărbătoare a românilor din Cipru alături de maeştri ai instrumentelor populare româneşti, reprezentanţi de seamă ai folclorului nostru: orchestra maestrului Constantin Mândrişteanu, avându-le ca soliste pe Loredana Mândrişteanu, Nicoleta Voica, dar şi pe două membre ale Alianţei Românilor din Cipru, doamnele Mia Ciontea şi Elena Pintiliescu, care au făcut ca inimile tuturor românilor aflaţi în sală să bată la unison.

Nu au lipsit din meniul serii tradiţionalele sărmăluţe (de dulce şi de post), precum şi cozonacul românesc.

Tombola organizată de Alianţa Românilor din Cipru a avut numeroase premii, printre care şi un bilet de avion Larnaca – Bucureşti – Larnaca, vouchere de la magazinul românesc “LA GRASU’ LA BĂCĂNIE”, vouchere set unghii by Mihaela Stoica, bijuterii Swarovski, pantofi, seturi de birou, icoane pe sticlă şi multe alte premii. La Mulţi Ani, Alianţei Românilor din Cipru! La Mulţi Ani, Români! La Mulţi ani, România!

Etichetat cu
Mircea Popescu

Articole recente - Mircea Popescu

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…