Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Mar 25, 2018 - 3445 Views

MRP LA CEL DE-AL PATRULEA FORUM AL ROMÂNILOR DIN ITALIA

O delegație a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) condusă de secretarul general Alina Hagima a participat astăzi, 24 martie 2018, la cel de-al IV-lea Forum al asociațiilor de români din zona de competență consulară a Ambasadei României în Italia.

În cadrul dezbaterilor au avut loc discuții aplicate, reprezentanții MRP prezentând în detaliu atât noile proceduri de finanțare cuprinse în Ghidul Beneficiarului 2018, oportunitățile de finanțare oferite de instituție prin fondurile nerambursabile dedicate românilor de pretutindeni, cât și planul de acțiuni al ministerului pe anul în curs.

Un aspect important l-a reprezentat lansarea, în sesiunea de vară, a Campaniei Naționale „Informare acasă, siguranță în lume!”, un proiect al MRP dedicat prevenției și combaterii abuzurilor de orice fel asupra românilor.

„La începtului anului am modificat Ghidul de finanțare MRP și am actualizat procedurile prin care acordăm fonduri pentru a putea răspunde eficient și rapid nevoilor dumneavoastră. Aveți încredere în statul român, aveți încredere în noi, suntem aici pentru și în slujba dumeavoastră. Vă așteptăm cu proiecte, nu uitați ca sunteți români și că noi suntem alături de românii nostri oriunde s-ar afla.”, a subliniat Alina Hagima, secretarul general MRP, în cursul discuțiilor.

Cel de-al IV-lea Forum al asociațiilor de români a avut loc la Accademia di Romania a Roma și a reunit români și asociații din Abruzzo, Campania, Lazio, Sardinia și Umbria.

Etichetat cu
Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…