Imprimă această pagină
Romeo Crîșmaru Scris de  Mar 06, 2018 - 2601 Views

CAMPANIA „CENTENAR PRIN ÎNFRĂȚIRI” A AJUNS ȘI ÎN BELGIA

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a participat luni, 05 februarie a.c, la ceremonia de semnare a Acordului de Cooperare dintre Primăria Sectorului 5 a Municipiului București cu localitatea Saint-Josse-ten-Noode, Bruxelles, Belgia.

Evenimentul este parte a Campaniei „Centenar prin Înfrățiri”, o inițiativă prin care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MpRP) și-a propus înfrățirea județelor din România și a sectoarelor Municipiului București cu unități administrativ-teritoriale similare din statele unde există comunități de români.

România, prin Sectorul 5 al Capitalei, este a treia țară, după Italia și Franța, care devine oficial înfrățită cu Saint-Josse-ten-Noode, iar comunitatea de români din Belgia ocupă locul 6 în topul cetăţenilor străini rezidenţi în Belgia, fiind bine integrată și apreciată pentru contribuția sa culturală, economică și socială.

„Cei doi primari și-au asumat cu responsabilitate această înfrățire, între două comunități care se cunosc deja, pentru un schimb cultural și administrativ intens. Avem o româncă în consiliul municipal, iar la Saint-Josse-ten-Noode se organizează în fiecare vară săptămâna românească. Din acest moment, am toată convingerea că între cele două comunități va exista un dialog susținut și constructiv. Așa cum am mai subliniat, avem oameni deosebit de valoroși care fac cinste României și declară cu demnitate faptul că sunt români. Noi trebuie să convingem 10 milioane de români de peste graniţă că România nu i-a uitat şi astfel să-i ajutăm să nu uite România. Implicarea românilor de peste hotare în păstrarea și promovarea identității românești este esențială și reprezintă o prioritate pe agenda mea și a instituției pe care o coordonez, de aceea, ne bucurăm să vedem rezultatele demersurilor noastre concretizate atât de armonios în activități precum cea de astăzi. România este a tuturor românilor și trebuie să fie prezentă în orice loc trăieşte un român”, a precizat ministrul MpRP.

Romeo Crîșmaru

Articole recente - Romeo Crîșmaru

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…