Romanian Bulgarian English French German Serbian Spanish Ukrainian

Am pierdut un frate – DR. SINISA POPOVICI

Unul dintre cei mai renumiţi chirurgi ai Serbiei, fost director al Spitalului Municipal din KLADOVO, SINIŞA POPOVICI, fost primar al oraşului Kladovo (2004) şi fost deputat în Parlamentul Serbiei, s-a stins din viaţă, la numai 59 de ani. „A salvat viaţa multora dintre noi, dar Dumnezeu l-a luat dintre noi!", spunea printre lacrimi unul dintre cei care l-au însoţit pe ultimul drum. La înmormântare au participat mii de persoane.

A fost unul dintre cei mai iubiţi şi respectaţi români din Kladovo, un medic desăvârşit, care şi-a iubit semenii şi profesia şi care a salvat viaţa multora dintre concetăţenii săi. Chirurgul SINIŞA POPOVICI a fost, deopotrivă şi om politic, reprezentând cetăţenii din Kladovo într-un mandat de primar al oraşului şi mai multe mandate de consilier municipal. De asemenea, înainte de anul 2005, renumitul chirurg a fost şi deputat în Parlamentul Serbiei.
A încetat din viaţă, răpus de boală, el, omul care a vindecat mii de oameni, care a luptat ani şi ani de-a rândul cu bolile şi care a operat mii de pacienţi. Dumnezeu l-a vrut, probabil, alături de El, pentru că se spune că oamenii buni şi destoinici sunt luaţi de către Bunul Dumnezeu pentru a-I sta alături.
Pe data de 14 noiembrie 2013, renumitul chirurg şi om politic a încetat din viaţă, lăsând în urmă mii de oameni îndureraţi. A fost condus pe ultimul drum de mii de oameni, mulţi veniţi din România.

IN MEMORIAM

Am ales doauă articole din presa românească, ce fac referire la activitatea neobosită a chirurgului şi omului politic Sinişa Popovici, tocmai pentru a reliefa personalitatea acestui om plecat prea devreme printre îngeri.

Doctorul Sinişa

Presa din judeţul Argeş, scria pe data de 03 noiembrie 2010 despre participarea chirurgului Sinişa Popovici la o conferinţă de neurochirurgie, la Piteşti: „Neurochirurgul Gaillard vine la Piteşti - Unul dintre specialiştii de marcă în neurochirurgie, prof. univ. dr Stephane Gaillard, va fi prezent, la sfîrşitul acestei săptămîni, la Piteşti, la invitaţia colegului său, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr Mihai Popescu. Cei doi s-au cunoscut în cadrul unui schimb de experienţă efectuat de neurochirurgul Mihai Popescu la Spitalul Foch Surresnes - Franţa, unde dr Stephane Gaillard este şeful Secţiei de Neurochirurgie. Invitaţia i-a fost adresată reputatului medic francez în contextul organizării, în perioada 4-6 noiembrie a.c., a Zilelor medicale ale Argeşului şi Muscelului, eveniment la care sînt aşteptate 200 de cadre de specialitate şi care se va desfăşura în Amfiteatrul Muzeului Judeţean. Dr Dan Manu va susţine două prelegeri. Manifestarea ştiinţifică se află la a doua ediţie, la aceasta confirmîndu-şi participarea şi alte nume grele, precum dr Sinisa Popovic - Spitalul Kladovo - Serbia, acad. prof. dr Constantin Popa, prof. univ. dr Ioan Florescu, prof. univ. dr Florin Alexandru Căruntu, conf. univ. dr Valentin Titus Grigorean, prof. univ. dr Vasile Valerică Horhoianu, prof. univ. dr Gheorghe Burnei, prof. univ. dr Gelu Onose, dr Victor Strîmbu - şef lucrări, acestora urmînd să li se alăture şi personalităţile din domeniul medical care au primit titlul de Fiu/Fiică al/a Argeşului şi Muscelului. Conferinţa, care va dura trei zile, va include prezentarea unor cursuri şi articole pe teme medicale, chirurgicale, dar şi o masă rotundă dedicată managementului serviciilor de sănătate în condiţiile descentralizării"

Primarul Sinişa

În anul 2004, portalul Romanian Global News publică o ştire despre primarul Sinişa Popovici: „Intalnirea conducerii Partidului Democrat al Romanilor din Serbia cu primarul din Cladova - La sediul Primariei din Cladova (Timoc) are loc astazi o intalnire a liderului Partidului Democrat al Romanilor din Serbia, dr. Pedrag Balasevici cu primarul comunei Cladova dr. Sinisa Popovici, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc. Cei doi au mai multe lucruri in comun, amandoi fiind romani, medici si absolventi ai facultatii de medicina din Romania. In cadrul discutiilor vor fi abordate probleme cum ar fi deschiderea de centre culturale romanesti prin care romanii-vlahi timoceni sa-si poata pastra identitatea culturala si traditiile milenare. Se va discuta de asemenea accesul la mass-media locala si posibilitatea ca televiziunile si radiourile locale sa transmita emisiuni zilnice in limba romana. Intalnirea se inscrie intr-un progam de vizite pe care liderii PDRS le vor avea cu primarii comunelor din zona Timocului unde exista populatie romaneasca. Daca saptamana trecuta acestia s-au intalnit cu primarul comunei Zaicear, discutiile fiind extrem de pozitive, in perioada urmatoare vor avea loc intalniri cu primarii din comunele Kucevo, Veliko Gradiste si Malo Tarnice. Un succes deosebit pe care principalul partid al romanilor din Timoc l-a inregistrat este deschiderea a patru noi comitete locale ale partidului in Voivodina. Deschiderea romanilor din Covin, comuna unde s-au infiintat cele patru comitete locale, catre o forta politica romaneasca din Timoc, este un semnal extrem de pozitiv pentru alegerile parlamentare care vor urma in Serbia. (n.r. „comuna" in Serbia inseamna o zona de marimea unui raion, cuprinzand mai multe localitati)"

Dumnezeu să-l odihnească în pace pe marele nostru preieten SINIŞA POPOVICI!
SINCERE CONDOLEANŢE FAMILIEI, DIN PARTEA PORTALULUI DE STIRI JurnalRomanesc.Ro!

Citit 17451 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2013 12:28
Publicat în KLADOVO
Romeo Crîsmaru

„Limba noastră e singura în Europa care se vorbeşte aproape
în acelaşi chip  în toate părţile locuite de români”
  (Mihai Eminescu - Timpul, 1878)

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Comentarii   

florescu
#1 florescu 18-11-2013 16:15
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!
Citat

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

  • EDITORIALE
  • Popular
  • NEWS

SUNTEM SI AICI

facebook-icon icon google plus LinkedIn icon  TwitterYouTubePinterest-logo