Romanian Bulgarian English French German Serbian Spanish Ukrainian
În satul Kostol, aparținând de comuna Kladovo, s-a desfășurat tradiționala competiție anuală de șah. Concursul internațional pentru amatori este la cea de-a treisprezecea ediție și reunește participanți din Serbia, Bulgaria și România.
Sfântul Trifun este, pentru locuitorii micului sat Kostol, de lângă Kladovo, ocrotitorul viilor și ziua în care se sărbătorește vinul și vița-de-vie. Cu acest prilej se sfințesc viile și producția de vin și se încinge o adevărată petrecere. La sărbătoarea din acest an au participat și foarte mulți români veniți…
În Serbia, Botezul Domnului sau Boboteaza se sărbătorește, pe rit vechi, în data de 19 ianuarie. În acest an, pe malul drept al Dunării, tinerii din Kladovo și satele aparținătoare au venit pentru a respecta tradiția întrecerii pentru recuperarea din apele înghețate ale fluviului a Sfintei Cruci.
La Centrul Cultural Românesc din Kladovo, Moș Crăciun a poposit ceva mai devereme, în seara de 23 decembrie 2015. Circa două sute de români, printre care foarte mulți copii, l-au așteptat pe Moșul, care a venit plin de cadouri minunate.
Biserica Ortodoxă Sârbă și credincioșii săi au sărbătorit, acum câteva zile Sfântul Nicolae. Cunoscut și respectat ca sfânt, chiar în timpul vieții sale, Arhiepiscopul Nikola a murit în pace în anul 343 în orașul de Mira din Licia, după care este ridicat la rangul de sfânt.
O inedită campanie umanitară a fost demarată în școlile comunei Kladovo. Pentru a ajuta o asociație care se ocupă de problemele persoanelor cu dizabilității, elevii colectează dopuri de plastic.
Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a efectuat o vizită la municipalitatea din Kladovo, unde s-a întâlnit cu conducerea primăriei. Demnitarul european s-a arătat mulțumit de primirea care i s-a făcut și a abordat o serie de probleme legate de cursurile de limba română și deficiențele înregistrate în derularea acestora, precum și…
Ziua Națională a României, 1 Decembrie, a fost sărbătorită și la Centrul Cultural Românesc din Kladovo, unde circa 60 de persoane a participat la o recepție oferită de directorul acestei instituții, Tihan Matasarevici, președintele Asociației pentru Tradiția și Cultura Românilor DUNĂREA din Kladovo. S-au recitat poezii în limba română, s-a…

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/jurnalr/public_html/jr1/templates/sed/html/pagination.php on line 64

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/jurnalr/public_html/jr1/templates/sed/html/pagination.php on line 64
Pagina 1 din 7
  • EDITORIALE
  • Popular
  • NEWS

SUNTEM SI AICI

facebook-icon icon google plus LinkedIn icon  TwitterYouTubePinterest-logo