Romanian Bulgarian English French German Serbian Spanish Ukrainian

Documentarul „Te iubesc Ion si Doina”, la Viena

În organizarea Asociaţiei „Mihai Eminescu" din Viena, în parteneriat cu Institutul Cultural Viena şi Ambasada Republicii Moldova din Austria, la Viena a avut loc, în data de 23 martie 2016, prezentarea filmului documentar „Te iubesc Ion şi Doina".

 

Filmul a fost dedicat vieţii excepţionalului cuplu de muzicieni şi patrioţi români care a fost Doina şi Ion Aldea-Teodorovici. Pelicula prezentată s-a constituit într-o emoţionantă poveste de iubire sub toate formele a marilor artişti şi români care au fost Doina şi Ion Aldea Teodorovici, imagini în care se regăsesc pagini de istorie din viaţa lor.

La eveniment a participat şi Cristofor Aldea-Teodorovici, fiul soţilor Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, care a adus în sufletul celor prezenţi povestea părinţilor lui, interpretând câteva cântece compuse de ei. Cristofor Aldea-Teodorovici a emoţionat sala până la lacrimi cu cântecele părinţilor săi.

Te iubesc, Ion şi Doina este un documentar, care dincolo de zborul, creația, curajul și sacrificiile Doinei și ale lui Ion, cuprinde durerea și zbuciumul nostru ca popor, într-o nesfârșită luptă pentru valorile și identitatea noastră. E un film despre ei și, în același timp, despre noi, cei ce-i iubim și astăzi, pentru ceea ce au făcut și pentru intensitatea la care și-au trăit viața, lupta, creația", spune regizoarea Leontina Vatamanu.

Citit 1053 ori
Publicat în EVENIMENTE

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

  • EDITORIALE
  • Popular
  • NEWS

SUNTEM SI AICI

facebook-icon icon google plus LinkedIn icon  TwitterYouTubePinterest-logo