Romanian Bulgarian English French German Serbian Spanish Ukrainian

Dezbaterea „România – Pivotul Euroatlantic al regiunii”

Fundația Universitară a Mării Negre (FUMN) și New Strategy Center organizează dezbaterea „România – Pivotul Euroatlantic al regiunii".

 

Evenimentul este programat pentru data de luni, 28 martie 2016, începând cu ora 17:00, la Grand Hotel du Boulevard din București și se va bucura de participarea unor reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul politicii externe și de securitate. Evenimentul va fi moderat de Dan DUNGACIU, Președintele Fundației Universitare a Mării Negre (FUMN).

În acest cadru, organizatorii vor pune în discuție posibilitatea unei perspective asupra vecinătății României, care să integreze axa estică și cea sudică. Demersul se axează pe o abordare integrată Est-Sud, a problematicii din regiunea Mării Negre și a spațiului balcanic, menținând astfel interesul aliaților pe subiecte importante pentru România. Cheia acestei perspective constă într-o abordarea integrată a celor două spații, Balcanii și Marea Neagră, încercând astfel să substanțializeze profilul României la nivel UE și NATO, de țară aflată la intersecția celor două plăci tectonice geopolitice.

La dezbatere sunt invitați ca vorbitori: consilieru prezidențial Dan Mihalache; secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe Daniel Ioniță; consilierul pe politică externă al primului ministru al Guvernului României, Călin Ungur; președintele Fundației Universitare a Mării Negre (FUMN); ambasadorul Sergiu Celac – membru în Consiliul Director al FUMN; președintele New Strategy Center – Ionel Nițu.

Citit 861 ori
Publicat în EVENIMENTE
Romeo Crîsmaru

„Limba noastră e singura în Europa care se vorbeşte aproape
în acelaşi chip  în toate părţile locuite de români”
  (Mihai Eminescu - Timpul, 1878)

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

  • EDITORIALE
  • Popular
  • NEWS

SUNTEM SI AICI

facebook-icon icon google plus LinkedIn icon  TwitterYouTubePinterest-logo