Romanian Bulgarian English French German Serbian Spanish Ukrainian

Atitudine ferma impotriva unor mesaje antiromanesti

sursa foto: pagina de Facebook a ministrului Dan Stoenescu sursa foto: pagina de Facebook a ministrului Dan Stoenescu

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, ia atitudine împotriva unor mesaje ce conțin insulte și amenințări împotriva cetățenilor români și a altor cetățeni străini scrise pe pereții unor clădiri din orașul italian Teramo. „În Europa Unită trebuie să luptăm împotriva intoleranței, să nu stigmatizăm sau să generalizăm gesturi izolate asupra unei națiuni întregi. Sunt convins că autorităţile competente din Italia vor întreprinde toate demersurile necesare, astfel încât cei vinovaţi să răspundă în faţa legii", scrie ministrul Dan Stoenescu pe contul său de Facebook.

 

Alături de o trimitere către un articol apărut în presa italiană, ce reproduce afișul xenofob de pe zidurile unor clădiri din Teramo, ministrul delegat Dan Stoenescu publică un comentariu ce arată atitudinea sa fermă împotriva acestor gesturi reprobabile și regretabile. Demnitarul a apreciat apreciat reacția promptă a presei italiene care a sancționat derapajele xenofobe.

„Îmi exprim regretul că în orașul Teramo din Italia au apărut unele mesaje ce conțin insulte și menințări împotriva cetăţenilor români și a altor străini scrise pe pereții unor clădiri. Știu că este un caz izolat însă în Europa unită trebuie să luptăm împotriva intoleranței, să nu stigmatizăm sau să generalizăm gesturi izolate asupra unei națiuni întregi. Sunt convins că autorităţile competente din Italia vor întreprinde toate demersurile necesare, astfel încât cei vinovaţi să răspundă în faţa legii. De asemenea este de apreciat reacția promptă a presei italiene care a sancționat derapajele xenofobe. Ne-am dori ca aceasta să marcheze o schimbare de abordare a presei italiene care să reflecte proporția covârșitoare a românilor bine integrați din Italia și nu cazurile izolate. Comunitatea românească, cea mai numeroasă din Italia, are o contribuție semnificativă în cadrul societății și economiei italiene. Consider că trebuie să fim uniți și să promovăm multiplele exemple pozitive ale comunității noastre. Și nu în ultimul rând doresc să subliniez importanța promovării consecvente a membrilor comunității în structurile de reprezentare și administrative, la nivel local și central, pentru a contribui la coeziunea socială și la afirmarea multiculturalismului. Trebuie să fim uniți, împreună să promovăm exemplele pozitive și să fim mândri că suntem români, acasă și în lume!" scrie Stoenescu pe contul său de Facebook.

Citit 977 ori Ultima modificare Duminica, 13 Martie 2016 12:41
Publicat în DIASPORA
Romeo Crîsmaru

„Limba noastră e singura în Europa care se vorbeşte aproape
în acelaşi chip  în toate părţile locuite de români”
  (Mihai Eminescu - Timpul, 1878)

Website romeocrismaru.blogspot.ro

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

  • EDITORIALE
  • Popular
  • NEWS

SUNTEM SI AICI

facebook-icon icon google plus LinkedIn icon  TwitterYouTubePinterest-logo