Romanian Bulgarian English French German Serbian Spanish Ukrainian
Romeo Crîsmaru

Romeo Crîsmaru

„Limba noastră e singura în Europa care se vorbeşte aproape
în acelaşi chip  în toate părţile locuite de români”
  (Mihai Eminescu - Timpul, 1878)

În baza Memorandumului de Înțelegere semnat de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) cu Biroul pentru Relații cu Diaspora din cadrul Cancelariei de Stat a Republicii Moldova, la ediția din 2016 a programului „DOR – Diaspora – Origini – Reveniri" vor participa pentru prima dată și 10 tineri originari din România.

Ediţia a X-a a Festivalului Internațional Shakespeare se desfăşoară sub semnul celor 400 de ani de la trecerea în neființă a marelui dramaturg. Momentul este marcat pretutindeni în lume printr-o manifestare sau alta, dar doar la Craiova se reunesc artiști din cele 4 colţuri ale lumii, propunând publicului unele dintre cele mai interesante și diferite viziuni ale operei sale.

Noul portal jurnalromanesc.ro va fi lansat până la finalul acestei zile. Cititorii portalului nostru vor avea parte nu numai de un site mai ușor de accesat, ci și de un design modern și o interfață mai mai ușor de conectat cu rețelele de socializare. Rămâneți aproape de noi pentru a vă bucura de noua platformă dedicată românilor de pretutindeni!

Deși se află departe de satul său natal din Valea Timocului, tocmai în Canada, președintele Inițiativei Românilor din Serbia (IRS) – Boian Bărbuță ține legătura cu vicepreședinții IRS și se ocupă de dezvoltarea centrului cultural românesc deschis la Bor, la finele anului trecut, precum și de ajutorarea românilor care doresc să își întocmească dosarul pentru obținerea cetățeniei române, în baza prevederilor aduse de modificarea Legii Cetățeniei Române.


Warning: Illegal string offset 'active' in /home/jurnalr/public_html/jr1/templates/sed/html/pagination.php on line 64

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/jurnalr/public_html/jr1/templates/sed/html/pagination.php on line 64
Pagina 1 din 436
  • EDITORIALE
  • Popular
  • NEWS

SUNTEM SI AICI

facebook-icon icon google plus LinkedIn icon  TwitterYouTubePinterest-logo